detector.media
17.09.2014 15:13
Созановський і представники телегруп розроблять дорожню карту розвитку вітчизняного телевиробництва
Созановський і представники телегруп розроблять дорожню карту розвитку вітчизняного телевиробництва

16 вересня відбулася закрита зустріч представників двох найбільших українських продакшн-компаній Film.ua і Star Media, чотирьох найбільших телегруп StarLightMedia, Inter Media Group, «1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» з представниками Державного агентства з питань кіно і Нацради з питань телебачення і радіомовлення. На зустрічі обговорювалися умови збільшення обсягів українського виробництва фільмів і серіалів. Про це на брифінгу 17 вересня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко (на фото).

 

За його словами, на зустрічі лунали різні пропозиції: «Від того, як умовити уряд збільшити фінансування на виробництво українських фільмів і серіалів, до того, які податкові пільги ініціювати, щоб українське виробництво фільмів було прибутковим, популярним і затребуваним».

 

За результатами зустрічі вирішили створити дорожню карту розвитку вітчизняного телевиробництва, повідомив пан Артеменко. Цим процесом буде опікуватися співзасновник Film.ua Сергій Созановський і представники медіагруп.

 

На запитання, який обсяг коштів планується просити в уряду на національне кіносеріальне виробництво, пан Артеменко розповів, що поки що уряд планує закласти на це в бюджеті на 2015 рік 72 млн грн, які підуть на погашення заборгованостей по тій кінопродукції, яка вже знаходиться у виробництві. Тобто грошей на нові проекти, за його даними, наразі не передбачено. «Скільки просити? Скільки можна», - сказав пан Артеменко.

 

За даними голови Нацради, виробництво однієї серії якісного серіалу, які зараз виробляються в Росії, коштує близько 200 тисяч доларів. «Помножте на 13 (курс гривні до долара. - ТК) - це 2 млн 600 тисяч гривень потрібно на одну серію. Якщо серіал короткий, 10 серій, то це 26 млн гривень. Щоб заповнити прайм-тайм каналу, берімо хоча б 100 днів на рік по одній годині - це 100 годин. Помножте це на чотири телегрупи - суми скажені...», - підрахував пан Артеменко.

 

Як писала «Детектор медіа», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планувала розробити і надати Міністерству фінансів проект змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від податку на прибуток підприємств, що виробляють телевізійний і кінопродукт. Голова Нацради Юрій Артеменко заявив, що Нацрада намагатиметься переконати уряд виділити фінансування і створити пільгові умови для виробництва вітчизняних патріотичних телесеріалів.

 

Голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що для завершення розпочатих кінопроектів і запуску нових на 2015 name="_GoBack">рік Державне агентство з питань кіно потребує близько 300 млн грн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY