detector.media
16.09.2014 18:22
Петро Порошенко поклав квіти до пам’ятної Дошки загиблим журналістам (ОНОВЛЕНО)
Петро Порошенко поклав квіти до пам’ятної Дошки загиблим журналістам (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 16 вересня, коли у Києві та регіонах традиційно згадують Георгія Гонгадзе та інших журналістів, які загинули під час виконання своїх професійних обов'язків, Президент України Петро Порошенко вшанував їх пам'ять і поклав квіти до меморіальної дошки, розташованої на будівлі Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Про це повідомляє прес-служба глави держави.

 

«Я прийшов сюди не як Президент, а як громадянин, який віддає шану Гії як людині, яка зробила величезний внесок в те, щоб в нашій країні почались перетворення», - сказав Петро Порошенко.

 

На переконання Глави держави всі - і пересічні українці, і колеги журналісти, і представники влади мають пам'ятати «які прості, зрозумілі, але неймовірні зусилля робив Гія для того, щоб Україна змінилася». «Завжди маємо пам'ятати не лише Гію, але й те, за що він віддав своє життя - за те, щоб Україна була вільна, демократична, європейська. Я впевнений, що все в нас буде добре і те, чого прагнув Гія, ми здійснимо», - сказав він.

 

У цьому контексті Президент назвав символічним те, що 16 вересня в історії України тепер пов'язане з ще однією важливою подією - ратифікацією Угоди про асоціацію з ЄС.

 

«Радісна, дуже символічна для кожного з нас подія, яка відкриває для України і українців шлях до Європи, шлях до реформ, шлях до перетворення країни. Перетворення країни на ту, яку дуже хотів би бачити наш з вами друг, герой, журналіст і громадянин з великої літери Георгій Гонгадзе», - сказав Петро Порошенко.

 

На Хрещатику, 27-А у Києві, біля офісу Національної спілки журналістів України та Незалежної медіапрофспілки України збираються журналісти і рушать пішою ходою на Майдан Незалежності і далі - до Адміністрації Президента України.

 

Нагадаємо, 16 вересня в «Українському кризовому медіацентрі» (Київ, вул.Інститутська, 4, третій поверх готелю «Україна») відбулась прес-конференція учасників руху «Стоп цензурі!» «Нова влада і свобода слова». 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY