detector.media
16.09.2014 09:29
Фотографа Максима Войтенка затримували під Маріуполем через відсутність акредитації
Фотографа Максима Войтенка затримували під Маріуполем через відсутність акредитації

9 вересня українського фотографа-фрілансера Максима Войтенка затримали військові АТО на одному з блок-постів Маріуполя (Донецька область) для перевірки особи. Журналіста відпустили після допиту, через сім годин. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на  Максима Войтенка.

 

За його словами, його затримали на одному з блок-постів при виїзді з міста, де він планував провести фотозйомку. «Це було в Маріуполі. Вийшло із серії - сам дурак. Пішов знімати на один з блок-постів на виїзді з міста. А по нехлюйству своєму, акредитацію СБУ вирішив робити в останній момент і вже не встиг. Мене там порахували за коректувальника або навідника російських "Градів"», - розповів Максим Войтенко.

 

При цьому він додав, що його не били, поводилися чемно. Коли з'ясували, що він фотограф, то відпустили. «Затримали, не били. В результаті з'ясували, що я - дурень, якщо чесно, а не шпигун російський. Але про всяк випадок здали на перевірку. Сказали, що в СБУ. Люди, які мене допитували, представилися потім військовою розвідкою. Але, хто реально це був, я не знаю, бо очі мені замотали скотчем, руки в стяжку помістили, повезли, не знаю, скільки я там перебував, годин сім. Потім через годин п'ять до мене прийшли, сказали, що я не диверсант, зняли стяжки. Ще годинки дві потримали, перевірили речі, пояснили, що робити так не можна, тут війна йде, а тут я бігаю, фотографії роблю. В результаті відпустили», - заявив фотограф.

 

Фотографії Максима Войтенка публікують УНІАН, «Комсомольская правда в Украине», одеські видання та інші ЗМІ.

 

Нагадаємо,  1 вересня бійці українського добровольчого батальйону «Азов» затримали в районі Маріуполя (Донецька область) двох російських журналістів - кореспондента телеканалу «Дождь» Тимура Олевського і співробітника російського видання Forbes Орхана Джемаля. Через кілька годин журналістів відпустили, і Тимур Олевський вийшов в прямий ефір свого телеканалу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY