detector.media
15.09.2014 09:55
Олега Сенцова запросили почесним членом журі кінофестивалю у Сан-Себастьяні
Олега Сенцова запросили почесним членом журі кінофестивалю у Сан-Себастьяні

Ув'язнений у СІЗО у Москві (Росія) український кінорежисер Олег Сенцов став почесним членом журі 62-го Міжнародного кінофестивалю у Сан-Себастьяні (Іспанія). Про це повідомляє Gazeta.ua.

 

Таким чином фестиваль, слідом за іншими поважними кінофорумами висловив підтримку режисерові, заарештованому російською ФСБ 10 травня у Криму за звинуваченням у підготовці терактів.

 

«Роз'яснюю: це ніяке не вшановування Сенцова, а висловлення солідарності міжнародної кіноспільноти з репресованим режисером. Вода камінь точить: такі акції на головних фестивалях світу можуть впливати на ситуацію і сприяти звільненню політв'язня», - написав на своїй сторінці у Facebook відомий російський кінокритик Андрій Плахов.

 

Акція підтримки Олега Сенцова пройшла під час міжнародного  кінофестивалю у Венеції, що нещодавно закінчився.

 

Нагадаємо, Київський Міжнародний кінофестиваль «Молодість» висловив підтримку ув'язненому у Росії режисеру Олегу Сенцову та запросив його до складу міжнародного журі наступного фестивалю, що відбудеться з 25 жовтня по 2 листопада.

 

12 вересня Президент України Петро Порошенко заявив, що наполягає на негайному звільненні української льотчиці Надії Савченко і режисера Олега Сенцова в рамках мінських домовленостей від 5 вересня.

 

8 серпня Московський міський суд визнав законним продовження до 11 жовтня арешту українського режисера Олега Сенцова, затриманого ФСБ РФ в Криму за обвинуваченням у підготовці терактів. Російська ФСБ затримала Олега Сенцова  у ніч на 11 травня в місті Сімферополі (Крим). Після цього він був етапований з Криму російськими спецслужбами до слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві, відомої закритим режимом. ФСБ звинуватила Олега Сенцова в керуванні підготовкою терористичного акту, під час якого начебто мали бути підірвані пам'ятник Леніну в Сімферополі, меморіал Вічного вогню та офіси кримських проросійських організацій.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY