detector.media
12.09.2014 12:41
16 вересня – присвячена річниці смерті Ґеоргія Ґонгадзе всеукраїнська акція пам’яті загиблих та постраждалих журналістів
16 вересня – присвячена річниці смерті Ґеоргія Ґонгадзе всеукраїнська акція пам’яті загиблих та постраждалих журналістів

У вівторок, 16 вересня, відбудеться всеукраїнська акція пам'яті загиблих та постраждалих журналістів, присвячена пам'яті Ґеоргія Ґонгадзе та всіх загиблих і постраждалих журналістів. Про це повідомляє Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ).

 

«Починаючи з 2005 року, 16 вересня, у день зникнення Ґеоргія Ґонгадзе, громадськість щорічно організовує мітинги, де вшановує пам'ять всіх загиблих журналістів. У 14-ті роковини смерті  Ґеоргія Ґонгадзе журналістів та усіх охочих запрошують запалити свічки, принести чи оголосити свої гасла та долучитися до хвилини мовчання», - йдеться в повідомленні.

 

Журналіста Ґеоргія Ґонгадзе вбили восени 2000 року. Майже через вісім років, 15 березня 2008 року, Апеляційний суд Києва визнав винними у злочині  трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

 

29 січня екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача засудили до довічного позбавлення волі за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Зараз Олексій Пукач оскаржує вирок в Апеляційному суді.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY