detector.media
11.09.2014 15:50
З електронної скриньки Держслужби з надзвичайних ситуацій розсилалися фейкові повідомлення про витік ртуті
З електронної скриньки Держслужби з надзвичайних ситуацій розсилалися фейкові повідомлення про витік ртуті

Міліція Києва та СБУ встановлюють обставини зламу пошти Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), з якої киянам розсилалися фейкові sms-повідомлення про витік ртуті та евакуацію населення.  Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу СБУ.

 

«З електронної адреси прес-служби голови ДСНС України прийшло повідомлення про те, що нібито в одному з районів Києва проводиться евакуація місцевих жителів у зв'язку з витоком ртуті на одному з підприємств міста. Жителям Києва також приходили SMS-повідомлення аналогічного змісту», - інформує прес-служба СБУ.

 

В СБУ «Інтерфаксу» також зазначили, що інформація про надходження неправдивих повідомлень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

 

За даним фактом проводиться перевірка. Наразі встановлюються обставини і коло осіб, причетних до розсилання відповідних повідомлень, в тому числі - і на мобільні телефони громадян. До цієї справи будуть залучені спецслужби, повідомляє прес-служба СБУ.

 

Нагадаємо,  українським інтернет-користувачам під виглядом листа від імені Міністерства оборони України зловмисники розсилають вірус.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY