detector.media
11.09.2014 13:34
Нацрада виявила на радіо «Перець ФМ» «сороміцькі» пісні – компанія виправилася
Нацрада виявила на радіо «Перець ФМ» «сороміцькі» пісні – компанія виправилася

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення взяла до відома результати позапланової перевірки ТОВ «Телерадіокомпанія "Столиця"» (радіо «Перець ФМ»), оскільки компанія виправила порушення і в її ефірі більше немає «сороміцьких» пісень. Відповідне рішення Нацрада ухвалила 11 вересня.

 

Моніторинг ефіру радіо «Перець ФМ» за 19-20 червня зафіксував трансляцію в ефірі радіо музичного матеріалу у формі перероблених народних пісень (наприклад, «Ти ж мене підманула») з так званим «сороміцьким» змістом та авторських російських частушок, на думку Нацради, вульгарного, цинічного змісту.

 

Крім того, зафіксовано програми, у яких використовувалася нецензурна лексика. За даними моніторингу, у програмі «Веселые истории» 20 червня о 21:19 нейтралізуючий сигнал накладався повністю на всі брутальні слова. В той же час у програмі «Файна Юкрайна» від 19 червня о 21:35 майже у всіх лайках звучали перші й останні літери. Щоправда, обидві програми транслювалися після 21:00.

 

Під час перевірки компанія повідомила, що наказом директора від 1 серпня музичному редактору Тищенку Д.С., програмному директору Лінчевському К.П., звукорежисеру Петрищеву А.О. винесено догану.

 

Повторний моніторинг компанії від 6 серпня зафіксував відсутність порушень. Тому Нацрада взяла до відома результати перевірки і вказала керівнику компанії на неприпустимість подальших порушень.

 

Нагадаємо, Нацрада призначила позапланову перевірку «Перець ФМ» 1 серпня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY