detector.media
11.09.2014 13:21
Держкіно спільно з «ГогольFest» започатковують освітній кінопроект
Держкіно спільно з «ГогольFest» започатковують освітній кінопроект

Державне агенство України з питань кіно та Міжнародний мультидисциплінарний фестиваль «ГогольFest» започаткували спільну розширену освітню програму «Організація українського кінопроцесу». Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

 

Мета програми - «створити майданчик, на якому молоді кінематографісти могли б отримати прикладні знання та навички для роботи». Частиною програми стане відкриття школи кінопродюсерів, студенти якої отримають не лише теоретичні знання, але й можливість створити нові успішні кінопроекти.

 

На початку проекту буде створено прецедент діалогу між чиновниками, професійними кіновиробниками та молодими режисерами і продюсерами. Зокрема, учасники проекту мають визначити основні стратегії українського кінопроцесу та намітити шляхи їх реалізації.

 

Першими подіями проекту стануть заходи, що відбудуться під час «ГогольFestу».  Так, з 12 вересня пройде майстер-клас «Держкіно дає гроші на кіно (?)(!)»за участі голови Держкіно Пилипа Іллєнка та продюсерів Володимира Філіппова, Валентина Васяновича й Максима Осадчого.

 

18 вересня запланований круглий стіл «Ідеологія українського кіновиробництва». Окрім Пилипа Іллєнка, на захід запрошені перший заступник голови Національної ради з питань телебачення й радіомовлення Ольга Герасим'юк, директор мережі кінотеатрів «Кінопалац» та компанії B&H Богдан Батрух, дистрибутори та представники телеканалів.

 

«ГогольFest» - міжнародний мультидисциплінарний фестваль сучасного мистецтва. Протягом семи років форум окремо розвивав напрямок кіно.

 

Держкіно - єдиний державний орган в Україні, який протягом багатьох років спеціалізується на кінематографі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY