detector.media
10.09.2014 16:44
У серпні в інтернет-виданнях різко зросла кількість політичної джинси — моніторинг ІМІ
У серпні в інтернет-виданнях різко зросла кількість політичної джинси — моніторинг ІМІ

У серпні рівень політичної джинси в інтернет-ЗМІ різко зріс, в порівнянні з попереднім місяцем. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на дані власного моніторингу.

 

За тиждень моніторингу новин у чотирьох інтернет-виданнях ((Лига.net, Обозреватель, УНІАН і LB.ua) експерти ІМІ виявили 57 публікацій з ознаками замовлення, тоді як у липні - 37. При цьому 80% з цих публікацій - політична джинса, і лише 20% - комерційна.

 

«Рівень політичної джинси свідчить про початок передвиборчої кампанії не лише де-юре, але і де-факто. Мобілізувалися як "старі" джинсовики - Сергій Тігіпко, Петро Симоненко, "Батьківщина", Наталія Королевська, Олег Ляшко, так і "новенькі" - Ольга Богомолець, Партія розвитку України та інші», - прокоментувала результати експерт ІМІ Олена Голуб.

 

За її словами, поки що складно назвати лідера з розміщення замовних матеріалів, оскільки передвиборча кампанія лише стартувала.

 

У друкованих виданнях рівень джинси поки залишається на рівні попереднього місяця - 2% від загальної кількості публікацій.

 

У серпні  експерти ІМІ проаналізували 347 публікацій у шести загальнонаціональних друкованих виданнях, що вийшли в період з 18 по 24 серпня, та всі новини чотрьох інтернет-видань, що вийшли за цей тиждень.

 

Проект з моніторингу джинси та неналежного маркування проводить Інститут масової інформації у шести загальнонаціональних друкованих виданнях («Комсомольская правда в Украине», «Факты», «Корреспондент», «Газета по-українськи», «Сегодня» і «Український тиждень» ) та чотирьох інтернет - виданнях (Лига.net, Обозреватель, УНІАН і LB.ua). Проект реалізується за підтримки «Інтерньюз Нетворк».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY