detector.media
10.09.2014 16:23
«Укрпошта» припиняє доставку української преси до Криму через заборону РФ ввозити друковані ЗМІ з України
«Укрпошта» припиняє доставку української преси до Криму через заборону РФ ввозити друковані ЗМІ з України

Державне підприємство поштового зв`язку «Укрпошта» припиняє приймати та перевозити до окупованих Автономної Республіки Крим та Севастополя українську пресу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби національного поштового оператора України.

 

«Укрпошта» змушена піти на такі заходи у зв'язку з відмовою митної служби Російської Федерації приймати періодичні видання з материкової частини України на територію Кримського півострова.

 

Зокрема, днями один з автомобілів «Укрпошти», який виконував магістральний поштовий маршрут Київ-Сімферополь та перевозив періодичні друковані видання, при в'їзді на Кримський півострів був зупинений посадовими особами митної служби Російської Федерації та після митного контролю повернутий у зворотному напрямку з причини: «Заборона ввезення періодичних друкованих видань на територію Автономної Республіки Крим».

 

«Зважаючи на неможливість доставки періодичних видань на територію Криму, «Укрпошта» скасовує курсування магістрального поштового маршруту у напрямку Київ-Сімферополь», - зазначає прес-служба національного поштового оператора.

 

Прийняті до пересилання раніше періодичні друковані видання повертатимуться відправникам (видавцям), інформують представники «Укрпошти».

 

Тим часом компанія «Нова пошта», як повідомляється на сайті компанії, 9 вересня  призупинила прийом відправлень, адресованих на півострів, та з Криму на материкову Україну через  тривалі перевірки на контрольно-пропускних пунктах в Криму. Внутрішні відправлення у Криму здійснюються в штатному режимі.

 

Нагадаємо,  у липні «Укрпошта» заявила, що не має намірів піднімати цього й наступного року тарифи на доставку преси.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY