detector.media
08.09.2014 18:33
Українського режисера Олега Сенцова немає в списках полонених для обміну
Українського режисера Олега Сенцова немає в списках полонених для обміну

Інформація про можливе звільнення українського кінорежисера Олега Сенцова, якого у Росії утримують у СІЗО Москви за звинуваченням у підготовці терактів, під час обміну полоненими в рамках встановленого 5 вересня перемир'я поки що не підтверджується. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інформацію сестри режисера Наталії Каплан.

 

«Інформація про обмін не підтвердилася. Як мені повідомив представник МЗС, Олега немає в тих заповітних списках. Міняють ополченців на Нацгвардію. Так що святкувати перемогу зарано», - написала вона на своїй сторінці у соцмережі.

 

Водночас глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що українська сторона «працює на всіх рівнях», аби звільнити пілота Надію Савченко і режисера Олега Сенцова. «В цілому по Савченко, Сенцову та іншим утримуваним в РФ ведемо роботу на всіх рівнях - на двосторонніх з РФ і міжнародному, на публічному і конфіденційному», - написав Павло Клімкін у своєму мікроблозі в Twitter.

 

Нагадаємо, 8 серпня, Московський міський суд визнав законним продовження до 11 жовтня арешту українського режисера Олега Сенцова, затриманого ФСБ РФ в Криму за обвинуваченням у підготовці терактів. Російська ФСБ затримала Олега Сенцова  у ніч на 11 травня в місті Сімферополі (Крим). Після цього він був етапований з Криму російськими спецслужбами до слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві, відомої закритим режимом. ФСБ звинуватила Олега Сенцова в керуванні підготовкою терористичного акту, під час якого начебто мали бути підірвані пам'ятник Леніну в Сімферополі, меморіал Вічного вогню та офіси кримських проросійських організацій.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY