detector.media
08.09.2014 17:00
У Києві поховали загиблого в зоні АТО журналіста Олега Задоянчука
У Києві поховали загиблого в зоні АТО журналіста Олега Задоянчука

Сьогодні, 8 вересня, на Лук'янівському військовому кладовищі у Києві поховали журналіста інформагентства «Укрінформ» Олега Задоянчука, який загинув в зоні АТО 4 вересня. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

На похорон прийшли близько трьохсот людей, серед яких були провідні журналісти, відомі телеведучі, керівники видань та військові.

 

«Ми працювали разом всі три повних дні його перебування в армії. Коли Олега прислали до нас, то, побачивши його досвід у інформаційній сфері, я запропонував служити у одному підрозділі. Ми займалися інформаційною та виховною роботою. Я виїжджав на передову, знімав на свою камеру життя батальйону. Олег вдень писав журналістські матеріали, а вночі виїжджав разом із загоном спецпризначення, щоб вчитися саме бойовій підготовці, стрільбам. Це було дуже відчутно, з перших днів, який він патріот»,  - розповів солдат 12-го батальйону територіальної оборони Києва Іван Лелюх.

 

За його словами останню ніч вони ночували в клубі, де відпочивали інші бійці з передової. «Ввечері перед тою ніччю обстрілу він запропонував нам перейти на "ти". Коли почався обстріл, то ми лежали на підлозі. Ми не уявляли, куди тікати, адже ми самі були "тилом", а стріляли зі сторони Росії. Куди втікати? Після першого вибуху, я крикнув: "Олег, чи ти живий?" Він відповів: живий. На другий мій крик не відповів. Я доповз до нього. Витягнув з під-якогось завалу, покликав допомогу. Сподівався, що він живий, просто контужений. Але наступного дня мені повідомили, що Олег помер», - розказав Іван Лелюх.

 

Олег Задоянчук був призваний 29 серпня, 4 вересня  загинув у результаті артилерійського обстрілу з території РФ в селі Дмитрівка Новоайдарівського району, що під Луганськом.

 

Він був головним редактором «Післямови» Олександра Ткаченка, редактором проекту «Обличчя світу», випусковим редактором на новинах Нового, 5-го каналу, ТСН, «Сіті». Останнім часом працював в «Укрінформі». Йому було 43 роки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY