detector.media
08.09.2014 16:23
11 вересня в НСЖУ – тренінг для медіа-тренерів про роботу журналістів у «гарячих точках»
11 вересня в НСЖУ – тренінг для медіа-тренерів про роботу журналістів у «гарячих точках»

11 вересня Офіс координатора проектів ОБСЄ (КП ОБСЄ) спільно із Національною спілкою журналістів України (НСЖУ) та Незалежною медіапрофспілкою України (НМПУ) проводитиме тренінг для тренерів «Робота журналіста у «гарячих точках» та зонах конфлікту». Тренери: Володимир Цвірко, рятувальник із 20-річним стажем (Донецьк), Мішель Бетц, журналіст, експерт з медіарозвитку (Канада, Австрія).

 

Під час тренінгу учасники отримають знання із тем, що стосуються питань фізичної безпеки та специфіки роботи журналіста у зонах конфлікту.

 

Розглядатимуться такі питання:

- Поведінка у кризових ситуаціях: епіцентр надзвичайної ситуації, пожежа, натовп, закриті приміщення.

- Перша медична допомога - штучне дихання, серцево-судинна реанімація, вогнестрільні поранення, накладання бандажу.

-  Як висвітлити конфлікт відповідально і безпечно: оцінка і аналіз ризиків.

-  Обов'язки журналіста, який висвітлює конфлікти.

-  Фізична безпека та комунікації журналіста у театрі бойових дій.

-  Співпраця із поліцією, військовими та правоохоронними органами.

-  Особливості передачі знань іншим та навички, які потрібно мати тренерам.

 

Тренінг триватиме з 9.00 до 19.00 у прес-центрі центрального офісу НСЖУ (Київ, вул. Хрещатик, 27-А).

 

КП ОБСЄ відшкодовує витрати учасникам з регіонів та забезпечує їх поселення у готелі «Козацький». Для реєстрації на участь у заході слід подати заявку, вказавши прізвище, ім'я, місце та досвід роботи, на адресу: oblik@nsju.org або sekretar@profspilka.org.ua.

 

Мішель Бетц - досвідчений консультант із розвитку засобів масової інформації, вже більше ніж 20 років працює в якості журналіста, медіа-тренера, а також як міжнародний консультант з розвитку ЗМІ. Працювала консультантом для таких організацій як ЮНЕСКО, Державний департамент США, Міжнародна допомога медіа (International Media Support) , IREX, Internews, Інститут відкритого суспільства (Open Society Institute) та ін.

 

Володимир Цвірко має 30-річний досвід надання реанімаційної допомоги важкотравмованим постраждалим. Проводить заняття по виживанню в різних аудиторіях. Прошов стажування у французькому військовому госпіталі повітряно-десантних військ імені полковника Піке в Бордо (Франція), де отримав сертифікат інструктора по підготовці парамдиків і  лікарів першого контакту екстремальної медицини. Також має сертифікат міжнародного рятувального центру невідкладних станів у Донецьку.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY