detector.media
05.09.2014 11:00
Українська стрічка «Це - я» здобула Гран-прі на кінфестивалі в Італії
Українська стрічка «Це - я» здобула Гран-прі на кінфестивалі в Італії

Стрічка «Це - я» українського режисера Анни Акулевич завоювала Гран-прі Міжнародного кінофестивалю в італійському місті Лучіано. Про це повідомляє видання Film Street.

 

Окрім того, фільм було за музичне оформлення, яке реалізував композитор Вадим Храпачов.

 

Раніше, у червні цього року, стрічка Анни Акулевич здобула спеціальну відзнаку ХХV Міжнародного кінофестивалю в Анкарі (Туреччина). Фільм отримав «Відкритий лист» від організаторів форуму із формулюванням «За яскраве поєднання традицій та сучасної кіномови».

Як писала «Детектор медіа», у фільмі піднімаються теми розмаїтості й толерантності в масштабах окремої родини. За сюжетом, старша сестра, яка давно мешкає в Росії,  приїздить до батьків. Її восьмирічну доньку виховують бабуся й  дідусь. В цьому ж домі мешкає сім`я  молодшої сестри головної героїні.  На приїзд гості з Росії дуже очікувала вся родина, однак натомість дочекалася проблем і конфліктів.

 

Сценаристами виступили Олег Фіалко та Анна Акулевич, оператор - Данило Дєдков, художник -Сергій Хотимський, продюсер - Олег Фіалко.

 

 

Нагадаємо, «Це - я» - стрічка, яка від початку задумувалася як сімейна драма в 3D під робочою назвою «Ріпка», а тоді й «Алін». Бюджет фільму - 8 млн грн, половину фінансування забезпечило Державне агентство з питань кіно.

 

Прем`єра стрічки в Україні планується восени. Цього ж року, за словами режисера, фільм вийде в український прокат. Для дистрибуції розглядають й іноземні ринки - польський та інші, за винятком російського.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY