detector.media
04.09.2014 15:46
Саміт НАТО українські телеканали висвітлюють у форматі прямих включень, сюжетів та студій
Саміт НАТО українські телеканали висвітлюють у форматі прямих включень, сюжетів та студій

Українські телеканали почали висвітлювати тему cаміту глав держав-членів НАТО, який відкрився сьогодні, 4 вересня, в Ньюпорті (Уельс, Великобританія), ще до його початку. Матеріали з форуму в ефірі «Подобиць» телеканалу «Інтер» анонсуються з третього вересня.

 

Як розповів «Детектор медіа» головний редактор НІС Лаврентій Малазонія, прямі включення з подій саміту готує кореспондентка «Подробиць» Світлана Чернявська. «Вона фокусуватиметься на головних темах, що розглядатимуться на саміті, - Росія, війна в Сирії й Іраку, - уточнив пан Малазонія. - Також ми інформуватимемо глядачів, хто саме виступає на саміті, хто з чим приїхав і чим усе це закінчиться». Окрім включень Світлани Чернявської, в ефірі «Інтера» плануються включення й з інших міст - Берліна, Парижа, Москви тощо -  щодо реакції на перебіг саміту. Матеріали щодо з`їзду НАТО у випусках «Подробиць» будуть другою темою після подій в Україні.

 

Перший національний інформує про саміт у щоденних випусках міжнародних новин («Новини. Світ»). 4 вересня гостем програми, що вийде в ефір о 18.20, буде голова громадської ліги «Україна-НАТО» Сергій Джердж. Про це у коментарі «Детектор медіа» повідомила прес-служба Першого. Також по 20.30 Перший планує транслювати спільну прес­конференцію Президента Петра Порошенка й генерального секретаря НАТО Андерса фог Расмуссена. Час трансляції наразі уточнюється.

 

На телеканалі ICTV у випусках програми «Факти» будуть спеціальні репортажі на тему НАТО, а також прямі включення спеціального кореспондента програми Андрія Гетьмана. Про це «Детектор медіа» повідомила прес-служба каналу.

 

«Громадське ТБ» головний акцент на темі саміту планує зробити з 5-го вересня, коли відбуватимуться його основні засідання. Про це «Детектор медіа» повідомили в редакції каналу. Про гарячі міжнародні теми йтиметься  в розмові з гостями студії та у повідомленнях ведучих. Зокрема, 4 серпня гостем вечірньої студії «Громадського» стане німецький політолог Андреас Умланд.

 

На «Eспресо TV», як уточнив «Детектор медіа» головний редактор каналу Вадим Денисенко, заплановані прямі включення з Уельса кореспондентки Кароліни Тимків. «Так чи інакше тема саміту підніматиметься в усіх розмовних ефірних програмах з запрошенням гостей», - додав пан Денисенко. 

 

Канал «24», як уточнили «Детектор медіа» в прес-службі компанії, щогодини «детально висвітлює саміт НАТО у кожному студійному випуску». До уваги глядачів 24-го каналу й прямі включення з місця подій. Зокрема, про саміт інформує журналіст «Радіо Свобода» Богдан Цюпина, який перебуває у Великобританії . Висвітлення подій саміту - один зі спільних проектів 24-го каналу та «Радіо Свобода». У створенні й трансляції спільних проектів («Крим.Реалії», «Ми разом» та інші), журналісти «Радіо Свобода» роблять сюжети і прямі включення для «24» з Брюсселю, Лондона. Також телеканал транслює авторські проекти «Радіо Свобода» із зони АТО.

 

4 вересня о 20.30 в ефірі «24» розпочнеться пряма трансляція прес-конференції Петра Порошенка й Андерса фог Расмуссена. Синхронний переклад забезпечить журналістка міжнародного відділу каналу Ольга Липинська.

 

Канал «112 Україна» «якнайширше висвітлюватиме cаміт НАТО у своєму ефірі», обіцяє прес-служба компанії. Зокрема, заплановані прямі трансляції виступів генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена, Президента України Петра Порошенка та інших представників держав-членів НАТО. Окрім цього, протягом двох днів заходу відбуватимуться прямі включення з Ньюпорта спеціального кореспондента «112 Україна».

 

Ефір 5-го каналу буде «максимально насичений прямими трансляціями, включеннями з місця події та тематичними сюжетами», повідомляє пресс-служба компанії.

 

4 вересня о 19.30 розпочнеться  програма  «Час. Підсумки дня», в ефірі якої наживо транслюватимуться брифінги з саміту НАТО та прямі включення журналістки 5-го з місця події. Вони чергуватимуться зі студіями у Києві, в яких ведуча разом з гостями у прямому ефірі оперативно реагуватимуть на налану інформацію та аналізуватимуть її.

 

Цього ж дня о 20:00 на 5-му - пряме включення журналістки Мирослави Пеци. А о 20:45 розпочнеться трансляція спільної прес-­конференції Петра Порошенка й Андерса фог Расмуссена.

 

Питання про те, як висвітлюватимуться події саміту, «Детектор медіа» поставила також прес-службам телеканалів «1+1», СТБ, телеканалу «Україна».

 

Нагадаємо, cаміт глав держав-членів НАТО за участі Петра Порошенка відкрився 4 вересня. Захід триватиме два дні. На саміті обговорюватимуть ескалацію конфлікту на сході України та нову стратегічну ситуацію, що склалася на Євразійському просторі після анексії Криму Росією.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY