detector.media
03.09.2014 14:16
11-13 вересня в Ужгороді – XVІ Міжнародний фестиваль телерадіопрограм для національних меншин «Мій рідний край»
11-13 вересня в Ужгороді – XVІ Міжнародний фестиваль телерадіопрограм для національних меншин «Мій рідний край»

XVІ Міжнародний фестиваль телерадіопрограм для національних меншин «Мій рідний край» розпочинає свою роботу з 11 по 13 вересня в Ужгороді.

 

Його учасниками стануть Україна, Румунія, Словаччина, Угорщина, Чорногорія, Сербія, Австрія, Швеція.

 

Для конкурсного перегляду на сьогодні представлено 54 телевізійні роботи та 33 радіопрограми.

 

Головна ідея фестивалю - показ життя національних меншин, розмаїття їх культур, побуту, відродження та збагачення духовної спадщини, традицій.

 

Цього року телевізійне журі очолюють двоє співголів - відповідальний за закордонні зв'язки державного Фонду з підтримки ЗМІ Янош Гаваші (Будапешт, Угорщина) та засновник і шеф-редактор інтернет-видання «Детектор медіа», голова правління ГО «Детектор медіа», генеральний директор ТОВ «Детектор медіа», лауреат премії імені Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи», яка вручається журналістам за професіоналізм і громадянську мужність, Наталія Лигачова (Київ, Україна).

 

Журі радіопрограм очолює Золтан Пастор, керівник «Радіо Кошут» (Будапешт, Угорщина).

 

Цікаво, що закарпатський телерадіофестиваль цього року залишився єдиним, який проводиться Державним комітетом телебачення і радіомовлення України. На жаль, всі інші фестивалі не відбудуться. На відкриття фестивалю приїде голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

У ході цього медійного форуму заплановано багато подій. Ефір телеканалу Закарпатської ОДТРК «Тиса-1» поповниться двома «Відкритими студіями». Тема першої - «Українці за кордоном», другої - «Суспільне телебачення в Україні». «Присутність на програмі таких гостей, як, наприклад, Наталія Лигачова, дозволить почути всі проблемні питання з перших вуст», - повідомляють організатори фестивалю.

 

Родзинкою фестивалю стануть численні майстер-класи, які цього року забезпечить солідний «десант» спеціалістів, що представляють головні телеканали Угорщини. Це буде і навчання мовним аспектам, режисура, операторська майстерність, тема One man (універсальність однієї людини, що робить весь ефір в одній особі) та інше.

 

Щоб зробити роботу такої потужної команди фахівців першого ешелону більш ефективною, організатори фестивалю запрошують відвідати ці майстер-класи всіх колег з телерадіокомпаній Ужгорода, Мукачева, Хуста, Берегова, Виноградова, інших міст Закарпаття, студентів, а також тих, хто цікавиться телебаченням та радіомовленням.

 

Традиційно фестиваль проходитиме поблизу Ужгорода, на території готелю-ранчо «Золота гора».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY