detector.media
03.09.2014 11:38
МЗС Росії вимагає від України розслідувати загибель Андрія Стеніна на території, що контролюється ДНР
МЗС Росії вимагає від України розслідувати загибель Андрія Стеніна на території, що контролюється ДНР

Міністерство закордонних справ Російської Федерації  висловило своє обурення з приводу обставин загибелі в зоні АТО в Україні фотокореспондента міжнародного інформагентства «Россия сегодня» Андрія Стеніна, який востаннє виходив на в'язок зі своєю редакцією 5 серпня. Про це йдеться на сайті російського МЗС.

 

«З глибоким болем і обуренням сприйняли інформацію, що розкриває шокуючі обставини загибелі фотокореспондента МІА "Росія сьогодні" А.Стеніна, який востаннє виходив на зв'язок зі своєю редакцією 5 серпня ц.р.  Висловлюємо найщиріші й глибокі співчуття рідним і близьким Андрія, співчуття і солідарність колективу МІА «Россия сегодня», а також всьому російському журналістському співтовариству», - йдеться у заяві російського МЗС.

 

Водночас відомство покладає відповідальність за загибель Андрія Стеніна виключно на українську сторону, подаючи неперевірену інформацію, що місце, де знайшли останки журналіста, контролювали сили АТО.  «Згідно з оприлюдненими МІА «Россия сегодня» відомостями, заснованим у тому числі на проведеної Слідчим комітетом Російської Федерації експертизі останків А.Стеніна, цілий ряд ознак вказує на те, що це чергове варварське вбивство - знову справа рук українських силовиків і «національних гвардійців», які контролювали, за свідченнями очевидців, територію, на якій були знайдені розстріляні автомобілі, включаючи той, в якому було виявлено тіло А.Стеніна», - йдеться у заяві.

 

Нагадаємо, саме представники ДНР знайшли останки, що, як встановила експертиза, належали Андрію Стеніну. 22 серпня терористи розповіли представникам місії ОБСЄ про виявлені останки, які можуть належати «зниклому російському журналісту», фотокореспонденту Андрію Стеніну.  

 

30 серпня так званий віце-прем'єр терористичної організації ДНР Андрій Пургін повідомив, що знайдені поблизу міста Сніжне (Донецька область) останки, що можуть належати Андрію Стеніну,  передані до Донецька на експертизу. Водночас лідер терористів сумнівався, що в обгорілій машини, яку було виявлено ​​в районі міста Сніжне, знайдені останки фотокореспондента. Як відомо, район міста Сніжне контролюється бойовиками ДНР.

 

МЗС РФ вимагає від України проведення ретельного та неупередженого розслідування вбивства Андрія Стеніна і суворого покарання винних. «За кілька місяців Росія втратила на Україні чотирьох своїх журналістів - ситуація нечувана, в тому числі в порівнянні з іншими кривавими збройними конфліктами останніх років», - зазначає відомство.

 

МЗС Росії також закликало міжнародну спільноту впливати на Україну, аби припинити «протиправну практику перешкоджання журналістській діяльності, у тому числі через напади, вбивства і неправомірні затримання і викрадання співробітників неугодних київській владі ЗМІ». При цьому відомство не повідомляє про численні факти викрадення, погроз, тортур та утримання в полоні терористами ДНР і ЛНР українських та іноземних журналістів, у тому числі - російських.

 

Нагадаємо, сьогодні, 3 вересня, генеральний директор міжнародного інформагентства «Россия сегодня», скандальний телеведучий Дмитро Кисельов з посиланням на експертизу Слідчого комітету РФ заявив,  що фотокореспондент агентства Андрій Стенін, зв'язок з яким зник 5 серпня, загинув в зоні АТО поблизу Донецька.

 

Фотокореспондент Андрій Стенін, який не виходить на зв'язок з 5 серпня, знаходився в Україні з 13 травня, працював у Києві, Луганську, Донецьку, Маріуполі, Шахтарську, Слов'янську та інших містах. Він особисто зробив фотозйомку допиту і катувань українських солдат, взятих в полон в Шахтарську (Донецька область).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY