detector.media
02.09.2014 14:54
Юрій Стець заявляє, що працює над звільненням журналіста Єгора Воробйова, який потрапив у полон під Іловайськом (ВІДЕО)
Юрій Стець заявляє, що працює над звільненням журналіста Єгора Воробйова, який потрапив у полон під Іловайськом (ВІДЕО)

Начальник управління інформбезпеки Нацгвардії Юрій Стець, який місяць тому написав заяву про складання депутатських повноважень, зазначив, що звільнення кореспондента каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова, що потрапив у полон під час виходу з оточення під Іловайськом (Донецька область) є для нього першочерговим завданням. Про це стало відомо під час розмови Юрія Стеця із журналістом Артемом Шевченком в ефірі «Еспресо TV».

 

«Для мене є першочерговим завданням звільнення наших з вами колег-журналістів. Моя служба в Нацгвардії почалася з того, що в ранок мого призначення я поїхав на схід. І в цей же час з'явилося повідомлення про захоплення в заручники Насті Станко і оператора «Громадського телебачення» (Іллі Безкоровайного - ТК). Тоді ж був зібраний штаб АТО і створена робоча група на чолі зі мною з вирішення цього питання», - повідомив пан Стець.

 

Він запевнив, що робить усе можливе для звільнення Єгора Воробйова, але не може розголошувати деталі з міркувань безпеки журналіста. «На жаль, є речі, про які не можна говорити. Є декілька механізмів звільнення. Все залежить від того, кого саме звільнювати: кадрового військового, добровольця Нацгвардії, місцевого мешканця чи журналіста. Також є великі нюанси в тому, де саме він (Єгор Воробйов - прим. ТК) міг би знаходитись: у російських військових, ДНР-івців або ЛНР-івців. Нам відомі випадки, коли заручників захоплювали виключно для того, аби отримати фінансову винагороду, і ми також ішли на це, аби врятувати людину», - повідомив Юрій Стець.

 

Також, на його думку, чим більше інформації про захопленого Єгора Воробйова звучатиме в ефірі, тим менше буде шансів, аби звільнити його «швидко та успішно».

 

 

Як повідомив засновник «Еспресо TV» Микола Княжицький у своєму Facebook, працівники телеканалу також не піддають справу про полон Єгора Воробйова розголосу, оскільки активно працюють над звільненням журналіста. «Ми зверталися по допомогу до Президента, МО, СБУ , та МВС. Поки що з офіційних структур намагається допомагати лише МВС», - зазначив пан Княжицький.

 

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що оператор телеканалу «Еспресо TV» Тарас Чкан і журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков, які з 25 серпня перебували в оточенні під Іловайськом (Донецька область) разом із Єгором Воробйовим, знаходяться у безпеці у Києві. Доля журналіста «Еспресо TV»  Єгора Воробйова, який, за словами його дружини, журналіста Олени Солодовнікової і народного депутата Миколи Княжицького, перебуває у полоні у російських військових, досі залишається невідомою.

  

Олена Солодовнікова, яка 1 вересня повідомила,що її чоловік Єгор Воробйов потрапив у полон під час виходу з оточення під Іловайськом, заявляє, що наразі готуються переговори з російськими військовими щодо обміну українських журналістів на полонених десантників РФ.

 

1 вересня Микола Княжицький підтвердив, що Єгор Воробйов потрапив у полон. Тарас Чкан і Ростислав Шапошніков, за словами нардепа, перебувають окремо від Єгора Воробйова і, ймовірно, вже в безпечному місці. Інших подробиць про їх долю він не навів. Микола Княжицький також заявив, що триває робота зі звільнення журналіста з полону.

 

Раніше Олена Солодовнікова від імені рідних, близьких та друзів журналістів каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова, Тараса Чкана і журналіста «Дорожнього контролю» Ростислава Шапошнікова розповсюдила заяву, у якій вимагалось від уряду України врятувати журналістів будь-яким можливим способом.

 

30 серпня редакція каналу «Еспресо TV» звернулась до Президента України Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, глави СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС Арсена Авакова з вимогою вжити заходів для порятунку трьох журналістів, що з 25 серпня перебувають в оточенні в Іловайську (Донецька область).

 

29 серпня  четверо українських журналістів - Максим Левін (Lb.ua), Маркіян Лисейко («Укрінформ»), Іван Любиш-Кірдей та Георгій Тихий (обидва знімають для німецького телеканалу ARD) - на легковому автомобілі вирвалися з оточення в місті Іловайську (Донецька область). Про подробиці Георгій Тихий розповів увечері у програмі Савіка Шустера на Першому національному і поставив багато незручних питань військовому керівництву АТО. «Це була заготовлена ​​пастка. Батальйон "Донбас" йшов на смерть», - заявив журналіст, який дивом врятувався.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY