detector.media
02.09.2014 11:51
МВС і Нацрада перевірили 700 громадських закладів щодо трансляції російських каналів – відкрито одне кримінальне провадження
МВС і Нацрада перевірили 700 громадських закладів щодо трансляції російських каналів – відкрито одне кримінальне провадження

26-29 серпня представники Міністерства внутрішніх справ і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення провели перші перевірки громадських закладів - готелів, баз відпочинку, розважальних закладів тощо - стосовно трансляції ними заборонених російських телеканалів. Про це повідомляє сайт Нацради.

 

Усього за три дні було перевірено близько 700 закладів. Щодо одного без ліцензійного провайдера порушено кримінальну справу.

 

У Вінницькій, Волинській, Запорізькій, Івано-Франківській, Одеській, Полтавській і Сумській областях не виявлено провайдерів програмної послуги, які б не виконували ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва та рішень регуляторного органу щодо заборони трансляції деяких російських каналів.

 

У Дніпропетровській області відкрито кримінальне провадження щодо безліцензійної діяльності ПП «Нікс» із смт Солоного. У порушника було вилучено обладнання.

 

Крім того, моніторингом Нацради встановлено, що в багатоканальній мережі цієї компанії ретранслювалися заборонені для розповсюдження на території України телеканали. Нині триває слідство.

 

Водночас трансляцію російських телеканалів виявлено у багатьох закладах громадського харчування Тернопільської області. Їм дано добу на відключення.

 

«Загалом представники Національної ради і дільничні інспектори проводять роз'яснювальні бесіди, після чого власники й керівники громадських закладів вимикають заборонені канали. Їх повторну перевірку буде проведено через деякий час», - інформує сайт Нацради.

 

Перевірки не проводилися в Донецькій і Луганській областях.

 

МВС і Нацрада перевірили лише частину громадських закладів - робота триває.

 

Нагадаємо, що 19 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ №840 про спільні дії МВС і Національної ради з телебачення і радіомовлення з метою контролю за дотриманням законодавства у сфері тимчасової заборони на мовлення російських телеканалів, що ведуть пропаганду війни і насильства в Україні.

 

МВС і Нацрада разом виявлятимуть кабельних операторів, що не виконують рішення про припинення трансляції на території України 14 заборонених російських телеканалів. Також територіальні підрозділи МВС будуть моніторити трансляцію заборонених російських телеканалів у внутрішніх кабельних мережах у громадських будівлях усіх форм власності - школах, лікарнях, готелях, будинках відпочинку з вимогою відключити мовлення таких російських каналів як незаконне.

 

У Нацраді наголосили, що власники готелів, санаторіїв, розважальних закладів і баз відпочинку, якщо вони хочуть розповсюджувати пакети програм (телеканалів), мають укладати угоди з провайдерами чи правовласниками або самі отримувати ліцензії провайдерів.

 

Нагадаємо, що нині відповідно до рішень Національної ради й ухвал Окружного адміністративного суду міста Києва в ефірних і кабельних мережах заборонено мовлення 14 російських каналів: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24», TVCI, «Россия-1», НТВ, ТНТ, «Петербург-5», «Звезда», РЕН-ТВ і РБК-ТВ, а також Life News та Russia Today як неадаптовані.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY