detector.media
02.09.2014 11:50
Журналісти Тарас Чкан і Ростислав Шапошніков вирвались з оточення під Іловайськом - колеги
Журналісти Тарас Чкан і Ростислав Шапошніков вирвались з оточення під Іловайськом - колеги

Оператор телеканалу «Еспресо TV» Тарас Чкан, який з 25 серпня перебував в оточенні під Іловайськом (Донецька область) разом із репортером цього ж каналу Єгором Воробйовим та журналістом «Дорожнього контролю» Ростиславом Шапошніковим, знаходиться у безпеці у Києві. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на журналіста Сергія Висоцького у Facebook.

 

Журналіст «Еспресо TV»  Артем Шевченко на цій же сторінці у Facebook повідомив, що Ростислав Шапошніков також в безпечному місці у Києві.

 

Невідомою залишається доля журналіста «Еспресо TV»  Єгора Воробйова, який, за словами народного депутата Миколи Княжицького і журналіста Олени Солодовнікової, перебуває у полоні у російських військових. 

 

Нагадаємо, Олена Солодовнікова,  дружина кореспондента «Еспресо TV» Єгора Воробйова, який, за її словами, потрапив у полон під час виходу з оточення під Іловайськом, заявляє, що наразі готуються переговори з російськими військовими щодо обміну українських журналістів на полонених десантників РФ.

 

Нагадаємо, 1 вересня журналістка Олена Солодовнікова у своєму Facebook повідомила, що Єгор Воробйов потрапив у полон до російських військових.

 

Раніше Олена Солодовнікова від імені рідних, близьких та друзів журналістів каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова, Тараса Чкана і журналіста «Дорожнього контролю» Ростислава Шапошнікова розповсюдила заяву, у якій вимагалось від уряду України врятувати журналістів будь-яким можливим способом.

 

1 вересня Микола Княжицькій підтвердив, що Єгор Воробйов потрапив у полон. Тарас Чкан і Ростислав Шапошніков, за словами нардепа, перебувають окремо від Єгора Воробйова і, ймовірно, вже в безпечному місці. Інших подробиць про їх долю він не навів. Микола Княжицький також заявив, що триває робота зі звільнення журналіста з полону.

 

30 серпня редакція каналу «Еспресо TV» звернулась до Президента України Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, глави СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС Арсена Авакова з вимогою вжити заходів для порятунку трьох журналістів, що з 25 серпня перебувають в оточенні в Іловайську (Донецька область).

 

29 серпня  четверо українських журналістів - Максим Левін (Lb.ua), Маркіян Лисейко («Укрінформ»), Іван Любиш-Кірдей та Георгій Тихий (обидва знімають для німецького телеканалу ARD) - на легковому автомобілі вирвалися з оточення в місті Іловайську (Донецька область). Про подробиці Георгій Тихий розповів увечері у програмі Савіка Шустера на Першому національному і поставив багато незручних питань військовому керівництву АТО. «Це була заготовлена ​​пастка. Батальйон "Донбас" йшов на смерть», - заявив журналіст, який дивом врятувався. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY