detector.media
02.09.2014 09:44
Українське суспільство не було достатньо поінформоване про початок російської агресії 24 серпня – радник Авакова
Українське суспільство не було достатньо поінформоване про початок російської агресії 24 серпня – радник Авакова

Російська армія вторглася на територію України не 27 серпня у Новоазовську (Донецька область), а вранці 24 серпня, розгромивши переважаючими силами позиції української армії в районі Саур-Могили на Донеччині, тим самим утворивши Амвросіївський котел. Про це в ефірі 5-го каналу заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, інформує прес-служба телеканалу.

 

За словами радника Арсена Авакова, українське суспільство не було достатньо поінформоване про ці події.

 

«Трагедія почалася з того, що російські війська вранці 24 серпня оточили наші угруповання і розгромили під Саур-Могилою і Амвросіївкою. Там були військові підрозділи, хлопці з яких не дуже інформували громадськість про події, які там відбувалися, і навіть я не до кінця знаю, що там відбувалося. Але я знаю, що там було багато поранених, убитих і кинутої бойової техніки. Фактично, вся ця проблема виникла через те, що вчасно не були зроблені дії після приходу російської армії. І прийшла вона не 27 числа під Новоазовському, а 24 під Саур-Могилою і Амвросіївкою - це відкрита агресія Путіна. Прийшли озброєні до зубів Рязанська, Костромська повітряно-десантні дивізії з повним боєкомплектом і напали на наших хлопців, які там були вже місяцями, втомлені, з боєкомплектами, які закінчуються», - заявив Антон Геращенко.

 

Нагадаємо, Олена Солодовнікова,  дружина кореспондента «Еспресо TV» Єгора Воробйова, який, за її словами, потрапив у полон під час виходу з оточення під Іловайськом (Донецька область), заявляє, що наразі готуються переговори з російськими військовими щодо обміну українських журналістів на полонених десантників РФ. Раніше Олена Солодовнікова від імені рідних, близьких та друзів журналістів каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова, Тараса Чкана і журналіста «Дорожнього контролю» Ростислава Шапошнікова розповсюдила заяву, у якій вимагалось від уряду України врятувати журналістів будь-яким можливим способом.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY