detector.media
01.09.2014 10:35
Журналіст «Еспресо TV» Єгор Воробйов потрапив під Іловайськом у полон до російських військових - колеги
Журналіст «Еспресо TV» Єгор Воробйов потрапив під Іловайськом у полон до російських військових - колеги

Журналіст телеканалу «Еспресо TV» Єгор Воробйов, який перебував в оточенні під Іловайськом (Донецька область) з 25 серпня, живий і знаходиться у полоні у російських військових. Про це повідомляє журналістка Олена Солодовнікова у своєму Facebook.

 

«Перепост! Терміново! Журналіст Єгор Воробйов в полоні у російських військових. Просимо якнайшвидше повідомити умови обміну!», - написала журналістка.

 

Про долю інших двох журналістів - оператора «Еспресо TV»  Тараса Чкана та журналіста «Дорожнього контролю» Ростислава Шапошнікова, що 25 серпня, виконуючи свій професійний обов'язок, разом з українськими військовими опинилися в оточенні в районі Іловайська, поки що не повідомляється.

 

Раніше Олена Солодовнікова від імені рідних, близьких та друзів журналістів каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова, Тараса Чкана і журналіста «Дорожнього контролю» Ростислава Шапошнікова розповсюдила заяву, у якій вимагалось від уряду України врятувати журналістів будь-яким можливим способом.

 

Нагадаємо, 30 серпня редакція каналу «Еспресо TV» звернулась до Президента України Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, глави СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС Арсена Авакова з вимогою вжити заходів для порятунку трьох журналістів, що з 25 серпня перебувають в оточенні в Іловайську (Донецька область).

 

29 серпня  четверо українських журналістів - Максим Левін (Lb.ua), Маркіян Лисейко («Укрінформ»), Іван Любиш-Кірдей та Георгій Тихий (обидва знімають для німецького телеканалу ARD) - на легковому автомобілі вирвалися з оточення в місті Іловайську (Донецька область). Про подробиці Георгій Тихий розповів увечері у програмі Савіка Шустера на Першому національному і поставив багато незручних питань військовому керівництву АТО. «Це була заготовлена ​​пастка. Батальйон "Донбас" йшов на смерть», - заявив журналіст, який дивом врятувався. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY