detector.media
30.08.2014 13:30
Журналісти «Еспресо TV», що перебувають в оточенні під Іловайськом, живі
Журналісти «Еспресо TV», що перебувають в оточенні під Іловайськом, живі

Журналіст телеканалу «Еспресо TV» Єгор Воробйов та оператор Тарас Чкан, що разом з українськими військовими перебувають станом на 13.00 30 серпня в оточення під Іловайськом (Донецька область), вийшли на зв'язок. Про це повідомляє сайт каналу.

 

Разом із співробітниками телеканалу «Еспресо TV»  в оточенні перебуває журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков.

 

Як повідомляє телеканал, журналісти стверджують, що все ще перебувають в оточенні, але живі і непоранені. Перед цим один з журналістів каналу виходив на зв'язок о 6.00 ранку.

 

«Еспресо TV» повідомляє також, що сьогодні, 30 серпня, з оточення вийшло більше сотні військових, але значна частина українських вояків, в тому числі і журналісти «Еспресо TV» заблоковані російськими десантниками.

 

Редакція каналу «Еспресо TV» звернулася до Президента України Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, глави СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС Арсена Авакова з вимогою вжити заходів для порятунку трьох журналістів, що з 25 серпня перебувають в оточенні в Іловайську (Донецька область). 

 

Перед цим рідні, близькі та друзів журналістів каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова, Тараса Чкана і журналіста «Дорожнього контролю» Ростислава Шапошнікова розповсюдили заяву, у якій вимагають від уряду України врятувати журналістів, які знаходяться в оточенні під Іловайськом (Донецька область), будь-яким можливим способом.

 

Нагадаємо, 29 серпня четверо українських журналістів - Максим Левін (Lb.ua), Маркіян Лисейко («Укрінформ»), Іван Любиш-Кірдей та Георгій Тихий (обидва знімають для німецького телеканалу ARD) на легковому автомобілі вирвалися з оточення в місті Іловайську (Донецька область). Про подробиці Георгій Тихий розповів увечері у програмі Савіка Шустера на Першому національному і поставив багато незручних питань військовому керівництву АТО. «Це була заготовлена ​​пастка. Батальйон "Донбас" йшов на смерть», - заявив журналіст, який дивом врятувався. 

 

Станом на 30 серпня в оточенні під Іловайськом знаходяться троє українських журналістів. 25 серпня в оточення потрапили журналіст «Еспресо TV» Єгор Воробйов та оператор Тарас Чкан, які щодня виходили на зв'язок з редакцією і 28 серпня підготували черговий репортаж про бойові дії у зоні АТО. Разом з ними перебуває також журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY