detector.media
29.08.2014 11:37
Четверо журналістів вирвалися з оточення в Іловайську, ще троє залишилися (ФОТО)
Четверо журналістів вирвалися з оточення в Іловайську, ще троє залишилися (ФОТО)

Четверо українських журналістів - Максим Левін (Lb.ua), Маркіян Лисейко («Укрінформ»), Іван Любиш-Кірдей та Георгій Тихий (обидва знімають для німецького телеканалу ARD) сьогодні, 29 серпня, зранку на легковому автомобілі вирвалися з оточення в місті Іловайську (Донецька область). Про це Максим Левін повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

«Ми не можемо повірити, що ми живі. Сьогодні я (LB.ua), Маркіян Лисейко (Укрінформ), Іван Любиш-Кірдей, Георгій Тихий (німецьке тв ARD) вирвалися з оточення в Іловайську - пережили другий день народження. Потрапивши під перший обстріл і засаду, ми вирвалися трохи вперед. Потрапили ще в дві засади, перед нами підбили наш танк - кароч ми сьогодні другий раз народилися. Відбулися незначним пораненням водія (мене), розбитим вікном - втрапило десь три кулі. Одна пролетіла через весь салон. Чудом не втрапило в нас декілька ракет (чи з гранатомета).Дякуючи нашому везінню, чи Богу (хто вірить) і нашому рішенню в якийсь момент вирватися вперед колони», - повідомив він.

 

 

 


 

Він подякував власнику машини, яка врятувала їм життя: «І звісно - наша рятівниця Infinity від Олександра Радченка - дякую,дякую, дякую!!! Дякую, що вона так швидко і надійно їздить. Дякую, Олександре, машину відремонтуємо, вона врятувала чотири життя!», - написав пан Левін.

 

Максим Левін також повідомив, що в Іловайську досі йде бій. «Оточення Іловайська! Друзі, кричіть в усі труби - хлопці там в м'ясорубіці, їх треба витягувати. Без бою вони не здадуться. Але там засади в трьох місцях! Авіацію, я не знаю! Після другої засади вже за нами ніхто не їхав - всі лишилися там! Два танки підбили точно!», - написав він.

 

 

 

Тим часом під Іловайськом знаходяться ще троє українських журналістів. 25 серпня в оточення потрапили журналіст «Еспресо TV» Єгор Воробйов та оператор Тарас Чкан, які щодня виходять на зв'язок з редакцією та вчора, 28 серпня, підготували черговий репортаж про бойові дії у зоні АТО. Разом з ними перебуває також журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков.

 

Нагадаємо, перед відрядженням своїх журналістів, редакція інтернет-видання Lb.ua, у якому працює Максим Левін, шукала авто для пересування зоною АТО.

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Левіна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY