detector.media
28.08.2014 20:51
СБУ заявляє, що Google погодився не блокувати українські сайти на вимогу Росії
СБУ заявляє, що Google погодився не блокувати українські сайти на вимогу Росії

Російські спецслужби через соціальні мережі, електронну пошту та sms-повідомлення поширюють неправдиву інформацію, аби посіяти паніку серед українців і дестабілізувати ситуацію. Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко за результатами екстреного засідання РНБО під головування Президента, передає «Укрінформ».

 

«18-й спеціальний центр Федеральної служби безпеки РФ у соціальних мережах, через електронну пошту та sms-повідомлення, через Facebook цілеспрямовано три доби розсилає тексти панічного характеру, маючи на меті спровокувати паніку», - заявив голова СБУ.

 

Валентин Наливайченко зазначив, що неодноразово українська сторона зв'язувалася з керівництвом і адміністраторами Facebook, що використовується росіянами для поширення неправдивої інформації, проте результатів це не дало.

 

Водночас, за його словами, уряд України закінчив перемовини з Google щодо заходів запобігання блокування Росією каналу YouTube та інших ресурсів, де викладається правдива інформація щодо поточної ситуації в Україні.

 

Голова СБУ також зазначив, що поширювати паніку активно допомагають російські журналісти, причому найзухваліше діють представники каналів Lifenews і «Звезда».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY