detector.media
28.08.2014 15:24
Журналістів телеканалу «Чернівецький промінь» не пустили на засідання міськвиконкому в Чернівцях
Журналістів телеканалу «Чернівецький промінь» не пустили на засідання міськвиконкому в Чернівцях

22 серпня знімальну групу місцевого телеканалу «Чернівецький промінь» не допустили на засідання виконавчого комітету Чернівецької міської ради. Про це повідомляє регіональний представник Інституту масової інформаці (ІМІ) в Чернівцях Надія Вірна

 

Знімальну група не пустили до кабінету, де відбувалось засідання колегіального органу, вони були вимушені залишити приміщення міської ради.

 

Радник міського голови Ірина Карімова мотивувала відмову тим, що у знімальної групи телеканалу у складі журналістки Аліни Олевич та оператора ну було дозволу на проведення прямої трансляції засідання. За інформацією влади, канал було заздалегідь попереджено про необхідність подання такої заяви. Журналістам телеканалу «Чернівецький промінь»  закидали також, що вони прийшли за хвилину до початку засідання.

 

Пізніше секретар виконавчого комітету Чернівецької міської ради Олег Стецевич погодився дати інтерв'ю Аліні Олевич, у якому пояснив, що всі ЗМІ неможливо було розмістити під час засідання. 

 

ІМІ нагадує, що засоби масової інформації можуть проводити  власне  дослідження  і аналіз  діяльності  органів  державної  влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, давати їй оцінку, коментувати. Також у законі про доступ до публічної інформації йдеться, що право на доступ до публічної інформації гарантується доступом до засідань колегіальних суб'єктів владних повноважень.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY