detector.media
26.08.2014 11:30
Зниклі під Іловайськом журналісти «Еспресо TV» і «Дорожнього контролю» вийшли на зв’язок
Зниклі під Іловайськом журналісти «Еспресо TV» і «Дорожнього контролю» вийшли на зв’язок

Журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков та знімальна група «Еспресо TV» - журналіст Єгор Воробйов і оператор Тарас Чкан, які зникли під містом Іловайськом Донецької області, вийшли на зв'язок. Про це «Детектор медіа» повідомив журналіст, автор і ведучий «Еспресо TV» Артем Шевченко.

 

За його словами, вранці 26 серпня знімальна група «Еспресо TV» вийшла на телефонний зв'язок. «Вони знайшли безпечне місце у підвалі і наразі перебувають там. З ними все гаразд. Вибратися поки що вони не мають змоги, бо машина Ростислава, на якій вони приїхали до Іловайська, розбита. Я повідомив про цю ситуацію радника міністра МВС Антона Геращенка та радника міністра оборони Олександра Данилюка», - розповів Артем Шевченко.

 

У коментарі прес-службі НСЖУ журналістка «Дорожнього контролю» Юлія Мартинова зазначила, що журналісти знаходилися разом з другим взводом 39-го батальйону. «Ростислав повідомив, що їх закидали мінами, покинути зону бойових дій вони не можуть, оскільки в автомобіль журналістів потрапила  міна, його повністю розтрощено. Ростислав просив підмогу і зазначив, що МВС нічим не допомагає. Вони поїхали туди в п'ятницю, весь час перебували під Іловайськом. Ростислав розповідав, що вночі з неділі на понеділок до їхнього взводу наближаються російські танки. Потім уночі їх обстрілювали. Терористи обступили взвод повністю. Наші колеги перебували там у польових умовах, Ростислав ніяких матеріалів не встиг звідти передати», - сказала вона. За її словами, звернення в жодні інстанції щодо долі цього взводу та журналістів, які там знаходяться, не дали результатів.

 

Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка України висловили занепокоєння долею журналістів, та просять силові відомства якнайшвидше відреагувати на ситуацію.

 

Нагадаємо, 25 серпня журналісти разом з військовими потрапили в оточення під Іловайськом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY