detector.media
23.08.2014 18:52
Команда «Громадського телебачення» обирає Наглядову раду

Команда «Громадського телебачення» звернулася до медіаорганізацій, редакцій, окремих журналістів та громадян із проханням запропонувати кандидатів для їх Наглядової ради. Про це йдеться в тексті повідомлення Hromadske.TV.

«Наглядова Рада - дорадчий орган, завдання якого - моніторити та контролювати діяльність Громадського щодо дотримання редакційної політики та статуту, виконання завдань, - зазначено в статуті «Громадського телебачення». - Наглядова Рада складатиметься з 5-7 членів, які мають особливі досягнення у справі розвитку суспільного (громадського) мовлення, медійних інституцій, медійного права, свободи слова, верховенства права та демократії».

Члени Наглядової ради «Громадського» будуть обрані на три роки Редакційною радою з переліку запропонованих кандидатів.

Пропозиції в обсязі не більше трьох кандидатур журналісти «Громадського» просять надсилати на на адресу hromadske.naglyadova@gmail.com до 5 вересня 2014 року. У листі вони просять зазначити імена та прізвища запропонованих кандидатів, від їхньої іяльності, а також контакти авторів листів.

«Ми обіцяємо врахувати всі пропозиції», - зазначили журналісти «Громадського».

 

Нагадаємо, питання про необхідність Наглядової ради постало після історії звільнення з «Громадського» відомого журналіста й телеведучого Данила Яневського. Як стало відомо 31 липня, що редакційна рада «Громадського телебачення» відсторонила його від роботи в прямому ефірі на три місяці через «непрофесійну поведінку» під час спілкування скапом у студії з дослідником московського бюро Human Rights Watch Тетяною Локшиною.

 

Сам пан Яневський заявив, що виходить з числа членів громадської організації «Громадське телебачення», коментуючи лист «Громадського ТБ» про своє відсторонення, який він отримав електронною поштою.

 

Це рішення Редакційно ради викликало хвилю дискусій: частина журналістів назвала відсторонення Данила Яневського надто суворим рішенням.

 

1 серпня з'явилася нова заява редакційної ради «Громадського телебачення», у якій ішлося про те, що Данило Яневський продовжить співпрацю з «Громадським телебаченням». «Ми абсолютно не схвалюємо неетичної поведінки колег, незалежно від прізвищ та посад. Редакційна рада розробить чіткі критерії для УСІХ ведучих "Громадського. Online", позаяк це є головний інформаційний продукт "Громадського"», - йшлося, зокрема, в повідомленні редакційної ради.

 

Однак 5 серпня Данило Яневський остаточно підтвердив своє рішення полишити «Громадське ТБ», не приставши на пропозиції редакційної ради.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY