detector.media
22.08.2014 12:25
Нацрада дозволила місцевому мовнику з мультиплексу МХ-5 відмовитися від нічного мовлення
Нацрада дозволила місцевому мовнику з мультиплексу МХ-5 відмовитися від нічного мовлення

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 21 серпня переоформила ліцензію ТОВ «Телевізійні кабельні мережі "Всесвіт"» з міста Первомайська (Миколаївська область) на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у Миколаївській області у зв'язку зі зменшенням обсягу мовлення з 24 годин на добу до 18 годин на добу.

 

Таким чином, Нацрада дозволила компанії відмовитися від нічного мовлення з першої години ночі до сьомої години ранку.

 

На запитання на брифінгу, чи буде таке рішення системним щодо всіх місцевих мовників у мультиплексі МХ-5, член Нацради Олег Черниш повідомив, що цей проект рішення на засідання готував він, і це була його помилка: «Я був впевнений, що йдеться про мовлення в кабельній мережі. Виявилося, що це багатоканальна цифрова мережа МХ-5. Будемо із цим розбиратися. Адже були ліцензійні зобов'язання, конкурсні умови. З іншого боку, для регіональних мовників це непідйомні умови, і до нас звертаються взагалі із заявами про анулювання ліцензії. Питання пройшло випадково, з моєї неуважності. Ми будемо радитися з колегами, яким чином вийти із цієї ситуації. Чи йти назустріч компаніям, чи скасовувати це рішення і все-таки дотримуватися умов конкурсу».

 

Відповідальний секретар Нацради Катерина Котенко, натомість, виступає за те, щоб умови виданих ліцензій відповідали фактам і реаліям. «Якщо ми розуміємо, що нічного мовлення зараз фактично немає, то необхідно щось із цим робити», - зауважила вона.

 

Члени Нацради заявили, що ситуація з місцевим і регіональним мовленням у мережі МХ-5 потребує подальшого системного рішення, але регулятор має намір зважати на кожен окремий випадок.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY