detector.media
21.08.2014 11:54
У Києві відкрили меморіальну дошку Павлу Загребельному
У Києві відкрили меморіальну дошку Павлу Загребельному

Вчора, 20 серпня, у Києві відкрили меморіальну дошку українському письменникові Павлу Загребельному з нагоди 90-річчя його народження. Про це повідомляється на сайті Київської міської держадміністрації.

 

Відкриття меморіальної дошки відбулося з ініціативи і за участі сім'ї письменника та його колег. Встановити її було вирішено на  фасаді будинку по вулиці Терещенківській, 5, у якому письменник жив протягом 1977-1999 років.

 

«Павло Загребельний не лише відомий на весь світ український письменник, а й справжній киянин: щоб захищати Київ, він добровольцем пішов на війну. Я впевнена, якби він був живий зараз, то обов'язково брав участь у зимових подіях на Майдані та нинішніх на Сході України. Столична влада шанує всіх героїв - як теперішніх, так і тих, які відстоювали незалежність у минулому», - повідомила депутат Київської міської ради Ганна Старостенко.

 

Вона додала, що честь Павла Загребельного також планується перейменувати бібліотеку в Деснянському районі столиці.

 

Павло Загребельний - автор романів та повістей «Диво», «Роксолана», «Ярослав Мудрий», Герой України, лауреат Державної премії СРСР та Шевченківської премії.

 

25 серпня письменникові виповнилося б 90 років.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY