detector.media
20.08.2014 14:49
В зоні АТО затримано французького драматурга російського походження, що працював на терористів – радник Авакова
В зоні АТО затримано французького драматурга російського походження, що працював на терористів – радник Авакова
20 серпня батальйон «Донбас» затримав групу сепаратистів з восьми осіб, спрямовану для підкріплення терористам в Іловайськ, серед яких був Юрій Юрченко (на фото) - французький драматург, актор, поет, лауреат міжнародних конкурсів, президент театральної асоціації Les Saisons Russes (Російські сезони). Про це радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко написав у своєму Facebook.
 

За словами радника Арсена Авакова, Юрій Юрченко працював перекладачем звернень і новин терористів на французьку мову.  За словами пана Юрченка, це було необхідно для «прориву інформаційної блокади Новоросії в франкомовних країнах Євросоюзу».

 

Антон Геращенко повідомив, що затриманий драматург був особисто знайомий з самопроголошеним «губернатором Донецької області» Павлом Губарєвим. «Можна сказати, що ця душа, що заблукала - такий собі співак чи поет ДНРівского терроризму. Думаю, що насправді Юрій Юрченко, така ж заблукала і отруєна путінської пропагандою душа, як і тисячі інших російських, приїхала в Донбас врятувати його від міфічних і придуманих загроз», - впевнений Антон Геращенко.

 

Радник Арсена Авакова також повідомив, що Юрій Юрченко як і решта полонених, і в тому числі затриманий вчора, 19 серпня, громадянин Словаччини, будуть передані слідчим органам, коли Іловайськ буде остаточно очищено від терористів. Його провину і ступінь відповідальності визначить суд. «Для тих, хто хоче зрозуміти як і кого вербує російська пропаганда для війни за Новоросію, подивіться інтерв'ю з Юрченко, зняте в Слов'янську в липні місяці», - пропонує пан Геращенко.

 

 

Нагадаємо, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив 20 серпня, що наразі в розшуку, крім фотожурналіста російського державного інформаційного агентства «Россия сегодня» (екс-РИА «Новости») Андрія Стеніна, що зник в зоні АТО 5 серпня, знаходяться ще два журналісти.

 

«Детектор медіа»


detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY