detector.media
20.08.2014 10:33
«1+1» вдруге покаже документальний фільм про таємниці життя Тараса Шевченка
«1+1» вдруге покаже документальний фільм про таємниці життя Тараса Шевченка

26 серпня канал «1+1» вдруге покаже документальний фільм власного виробництва «Таємниці генія Шевченка». Вперше стрічку показано 10 березня до 200-річного ювілею Кобзаря. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Стрічка вийде в ефір о 22.30.

 

Фільм був знятий до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. «Всі парадокси, таємниці, любов і навіть нащадки. Ми багато чули й читали про знаменитого Кобзаря, але в історії його життя ще багато невідомого. Навіть сам факт народження Тараса Шевченка приховує чимало таємниць. І досі не відомо, чи були у Кобзаря власні діти,  чому цар Микола I забороняв йому на засланні не тільки писати вірші, а й малювати...», - анонсує телеканал.

 

Нагадаємо, документальний фільм про Тараса Шевченка зняв Департамент журналістських розслідувань «1+1». Автором ідеї та сценарію стала ведуча Світлана Усенко, відома глядачам за проектами «Секс-місія» та «Моя хата скраю». Режисером-постановником фільму виступила Олена Єлісєєва. Оператор-постановник - Віталій Панасюк.

 

Зйомки фільму тривали півроку, за цей час знімальна група об'їздила весь життєвий маршрут Шевченка: Черкащину, Полтавщину, в Росії це Москва, Санкт-Петербург, Оренбург та Орськ, Казахстан (узбережжя Аральського моря та місто Форт-Шевченко). Витрати зі створення фільму взяв на себе канал «1+1». Тривалість стрічки - дві години.

 

10 березня прем'єра документального фільму власного виробництва каналу «1+1» «Таємниці генія Шевченка» взяла рейтинг 2,32% частку 11,93% за комерційною аудиторією каналу «18-54, вся Україна». Ці показники трохи нижчі за середні каналу. Стрічка транслювалася в слоті 22.27 - 01.31 у понеділок 10 березня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY