detector.media
16.08.2014 17:00
Асоціація стримерів України: Розлідування побиття журналістів Spilno.TV – лакмус для влади
Асоціація стримерів України: Розлідування побиття журналістів Spilno.TV – лакмус для влади

Розслідування побиття журналістів і стримерів на Незалежності стане лакмусовим папірцем для влади, для її спроможності навести лад в правоохоронний сфері, цитують автори зави Spilno TV голову Асоціації стримерів України Олександра Ротмана.

 

«Цей випадок просто так лишати не можна, бо безкарність породжує нові злочини, - сказав пан Ротман. -  Спочатку побили студентів, винних не знайшли, розстріляли Небесну сотню, винних не має, напали на журналістів і знищили їхнє майно привселюдно, але міліція не захистила. Це розслідування стане лакмусовим папірцем для влади, її спроможності навести лад в правоохоронний сфері. Адже, цього разу, всі знають хто це (хто саме вчинив напад. - ТК), є фото-відео докази, і коли МВС називає їх (нападників. - ТК) невідомими. І виникають питання щодо професійній придатності цієї структури».

 

Команда Spilno.TV заявляє, що попри напад і нищення майна журналістів, продовжить свою діяльність.

 

«Ми завжди готові до конструктивного діалогу з  владою, якщо вона працює на позитивні зміни в країні, якщо ж лише на власні амбиції й це шкодить людям - ми будемо найзапеклішими ворогами. А Spilno. TV продовжуватиме свою діяльність, наші стрімери є в зоні АТО, у вересні плануємо запуск проекту "Телеміст Миру"», - повідомляють журналісти.

 

«Ми не вимагаємо посадити неотітушок до в`язниці. Але якщо в них так багато енергії і ніде застосувати фізичну силу, то нехай займуться прибиранням Києва», - вважає Максим Прасолов зі Spilno.tv.

 

На думку стримера Spilno.tv Тимура Бедерничека, журналіська професія стає все небезпечнішою, і для представників медіа має бути передбачена спрощена процедура отримання дозволу на володіння зброєю - аби захищати своє життя й техніку.

 

Нагадаємо, журналістів і стримерів Spilno.TV, які знімали як відбувається демонтаж ялинки, 15 серпня на Майдані Незалежності побили невідомі. Серед них були молодики у чорних футболках із надписами «Нарнія» (деякі ЗМІ пишуть про це об'єднання як про расистське і нацистське), що також знищили прес-центр «Спільно» на Майдані. Міліція не перешкоджала побиттю. Як мінімум двом з журналістів знадобилась медична допомога, одного з телевізійників набрала «швидка».

 

Після інциденту громадська активістка, представниця проекту Spilno.tv, звинуватила нову владу країни і Києва у застосуванні сил так званих «тітушок» для нападу на журналістів і знищення прес-центра ГО «Спільно» у столиці.

 

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що обурений побиттям журналістів Spilno.tv та сутичками, що відбулися на Майдані Незалежності та бере хід розслідування під особистий контроль.

 

Заяву про побиття журналістів і стримерів Spilno.TV Максима Прасолова, Олексія Ісаєва та інших внесено в Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Богдани Бабич

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY