detector.media
14.08.2014 20:33
У США створять цілодобовий канал мовлення на Росію, аби протистояти російський пропаганді на RT
У США створять цілодобовий канал мовлення на Росію, аби протистояти російський пропаганді на RT

Учасники Ради керівників з питань мовлення США BBG (Broadcasting Board of Governors), розглянувши питання інформаційно-пропагандистського забезпечення політики США щодо нинішньої кризи в Україні, заявили, що вважають за необхідне посилити мовлення на Росію. Про це повідомляє видання «Журдом» з посиланням на ИТАР-ТАСС.

 

За підсумками дискусії було вирішено, зокрема, розглянути питання про створення супутникового телеканалу для мовлення на Росію. Головний редактор РС/РСЕ (радіостанція «Свобода»/ «Вільна Європа») Ненад Пейіч заявив, що хотів би мати насамперед саме такий інструмент впливу.  У відповідь глава BBG Джеффрі Шелл дав вказівку підготувати довідку, яких витрат з бюджету потребує  реалізація цього проекту.

 

«Мені видається, що для такого уряду, як у нас, для такої країни, як наша, перспектива створення щоденного цілодобового відеоканалу для Росії не повинна представлятися недосяжною», - заявив він, вказавши, що напередодні розглядав з керівниками «Голосу Америки» і радіостанції «Вільна Азія» хід роботи по такому ж проекту для Китаю.

 

«Тому, думаю, давайте поки поза рамками бюджетного процесу спробуємо скласти план і прикинути, скільки це могло б коштувати і як дозволило б конкурувати з Russia Today, - заявив пан Шелл, як повідомляє ИТАР-ТАСС. - А там звернемося до Конгресу, в Білий дім, пояснимо, які потрібні кошти, і вирішимо, чи можемо ми це зробити».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY