detector.media
14.08.2014 19:31
Екс-губернатор Львівщини Ірина Сех програла один позов проти «Експресу» і подала два нових
Екс-губернатор Львівщини Ірина Сех програла один позов проти «Експресу» і подала два нових

Екс-губернатор Львівщини Ірина Сех, яку сьогодні, 14 серпня Президент України звільнив з посади, подала два нових судових позови проти львівської газети «Експрес». Про це повідомила прес-служба ВО «Свобода».

 

Екс-очільниця області вимагає, аби «Експрес» спростував нібито наклепницьку інформацію стосовно неї у статтях «Прогульниця Сех і дві її зарплати» та «Губернаторка Сех знову говорить неправду».

 

«У першому матеріалі стверджується, що Ірина Сех начебто отримує зарплати на двох посадах, а у другій, що Ірина Сех була відсутня на частині пленарних засідань Верховної Ради України, при цьому, в дні цих засідань начебто була відсутня на роботі в Львівській обласній державній адміністрації», - йдеться у повідомленні прес-служби партії.

 

Головний редактор видання «Експрес» Ігор Починок повідомив «Детектор медіа»: у позивних заявах зазначено, що опублікована інформація не відповідає дійсності, є неправдивою, порушує права позивача і завдає йому моральної шкоди. Він також зазначив, що кілька днів тому газета «Експрес» уже виграла попередній позов Ірини Сех в Апеляційному суді.

 

«Обидва матеріали лише використовують слова людей без оціночних суджень, це по-перше. Наприклад, журналіст Богдан Куфрик писав матеріал про відсутність Сех на роботі, посилаючись на інформацію руху «Чесно». У першому позові пані Сех пише, що вона не отримує другої зарплати, оскільки вона начебто не перебуває у трудових стосунках з обласною адміністрацією. Але трудове законодавство гарантує чиновнику оплату його праці і немає винятків, де чиновник може відмовитись від заробітної плати», - пояснив «Детектор медіа» Ігор Починок.

 

Нагадаємо, у травні голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех заявила, що через суд вимагатиме від газети «Експрес» спростувати звинувачення у причетності до масового вирубування лісів на Львівщині.

 

Сьогодні, 14 серпня, указом Президента України Петра Порошенка Ірину Сех звільнено з посади голови Львівської ОДА.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY