detector.media
14.08.2014 16:06
Екс-керівник апарату Нацради став топ-менеджером «Ескулап TV». Нацрада вважає, що каналом має цікавитися прокуратура
Екс-керівник апарату Нацради став топ-менеджером «Ескулап TV». Нацрада вважає, що каналом має цікавитися прокуратура

Колишній керівник апарату Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і генеральний директор каналу КРТ («Київська Русь») Валерій Межинський став першим заступником директора компанії «Аспера 2011» - однієї з «темних конячок» цифрового конкурсу, яка у 2011 році здобула ліцензію загальнонаціонального цифрового ефірного каналу під логотипом «Ескулап TV». Про це він повідомив у Нацраді сьогодні, 14 серпня, представляючи телеканал.

 

Нацрада розглядала питання переоформлення ліцензії ТОВ «Аспера 2011» («Ескулап TV») у зв'язку зі зміною власника і директора. Власником компанії стало ТОВ «Топфільм медіа», директором - Ірина Кропива, яка є власником «Топфільм медіа».

 

Валерій Межинський повідомив, що Ірина Кропива придбала телеканал у попередньої власниці - Вікторії Глуховської.

 

«Кропива Ірина Олександрівна за фахом економіст. Працювала в бізнесі і придбала цю компанію. На сьогоднішній день вона за розподілом роботи буде займатися фінансовими питаннями, знаходженням грошей. Решта питань - кадри, контент, творчі питання, - цим буду я займатися», - розповів пан Межинський.

 

Пану Межинському невідомо, хто є інвестором каналу. «Чесно - не знаю. Я другий тиждень працюю», - сказав він. Також йому, з його слів, невідомо, як створювався канал, як він входив у цифрову мережу і чи придбала пані Кропива компанію з боргами перед оператором цифрового телебачення «Зеонбудом» чи без боргів. «Я за тиждень вам усе детально розкажу», - пообіцяв пан Межинський члену Нацради Олегу Чернишу, якого цікавило питання відносин цифрового ліцензіата із «Зеонбудом».

 

За словами пана Межинського, починається нова сторінка в розвитку каналу: до кінця року заплановано, що в штаті працюватимуть 60 осіб, наступного року - 200 осіб, щоб забезпечити виробничі потужності. На запитання, чи буде змінюватися формат і назва, він сказав, що це питання розглядається: «Ще думаємо. Мені така назва не подобається. Чого його так назвали попередники - не знаю».

 

«Ми зробимо хороший канал, і кому в Україні буде від цього погано?», - сказав пан Межинський. «Це нехай вирішує прокуратура», - зауважила відповідальний секретар Нацради Катерина Котенко. За її словами, прокуратура має з'ясувати, яким чином створювалося та отримувало ліцензію ТОВ «Аспера-2011».

 

Під час голосування за переоформлення ліцензії «Аспера 2011» голова Нацради Юрій Артеменко голосував проти, член Нацради Владислав Севрюков - утримався. П'яти голосів інших членів Нацради вистачило для переоформлення ліцензії.

 

«Я досі формулюю свою думку, яким чином телеканал "Ескулап" виник, чому так швидко, у чому причина. Я завжди хочу дивитися на історію становлення того чи іншого продукту. І мені здається, що дуже швидке зростання і невідома зміна власника не дає змоги швидко голосувати навіть за прийняття технічного рішення», - пояснив на брифінгу Юрій Артеменко.

 

За його словами, у цифрових загальнонаціональних телеканалів «Ескулап TV» і Goldberry є суттєві проблеми з програмною концепцією, і Нацрада доручила апарату проводити постійний моніторинг їхнього ефіру, результати якого будуть розглядатися окремо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY