detector.media
14.08.2014 13:02
Комітет свободи слова відхилив законопроект про інформаційну безпеку
Комітет свободи слова відхилив законопроект про інформаційну безпеку

Сьогодні, 14 серпня, голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко на брифінгу в парламенті  заявив, що Комітет не підтримав проект закону №4949 «Про засади інформаційної безпеки України». Про це повідомляє кореспондент «Детектор медіа».

 

Микола Томенко заявив, що члени Комітету висловилися проти створення нових державних органів для контролю за інформаційною безпекою: «Нам не треба ще одна комісія з питань моралі».

 

«По-перше, ми проти, щоб створювалися ще нові державні органи, які б опікувалися цією проблемою, бо в існуючих органів влади є можливість цим займатися. Можна розширити підрозділи РНБОУ чи інших органів, які займаються цим питанням. По-друге, ми наполягатимемо, щоб наш комітет був головним при розгляді проектів про інформаційну безпеку», - наголосив пан Томенко. 

 

Законопроект №4949 був зареєстрований у Верховній Раді 30 липня. 

 

Нагадаємо, сьогодні, 14 серпня, Верхвона Рада України може прийняти у другому читанні урядовий законопроект № 4453а «Про санкції», що був прийнятий у першому читанні 12 серпня. Водночас, вчора, 13 серпня, віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський заявив, що Верховна Рада України взяла час до вересня для доопрацювання урядового законопроекту № 4453а «Про санкції».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY