detector.media
14.08.2014 10:28
На фестивалі «Ше.Fest» на Черкащині покажуть фільми зі збірки «Шевченко 200», виданої Довженко-центром
На фестивалі «Ше.Fest» на Черкащині покажуть фільми зі збірки «Шевченко 200», виданої Довженко-центром

16-17 серпня на Черкащині відбудеться Перший всеукраїнський фестиваль «Ше.Fest», під час якого покажуть художні та документальні фільми зі збірки «Шевченко 200». Збірка була видана Довженко-центром до 200-річчя Тараса Шевченка. Про це повідомляється на сайті Національного центру Олександра Довженка.

 

«Ше. Fest» проходитиме на батьківщині Тараса Шевченка в селі Моринці Звенигородського району Черкаської області.

 

У програмі фільми: «Тарас Шевченко», режисер Петро Чардинін (1926); «Тарас Шевченко», режисер Ігор Савченко (1951); «Сон», режисер Володимир Денисенко (1964); «Наймичка», режисери Ірина Молостова, Василь Лапокниш (1963); «Тарас Шевченко. Спадщина. Надії», режисер Леонід Анічкін (1994-1995); «Дві долі», режисер Борис Квашнєв (2007).

 

Також буде продемонстровано документальний фільм режисера Сергія Проскурні «Тарас Шевченко. Ідентифікація».

 

Також на фестивалі відбудуться музичні виступи, мистецькі, театральні та танцювальні перформанси, майстер-класи з різних галузей народного господарства, екскурсії. Заявлена й окрема програма для дітей.

 

Цей фестиваль - благодійний. «На ньому пройде аукціон із продажу картин та збір коштів на підтримку військовослужбовців в зоні АТО, а саме - на придбання тепловізора для черкаських військових, які проходять службу в прикордонній заставі Свердловського району Луганської області», - йдеться у повідомленні Довженко-центру.

 

Організаторами заходу стали Молодіжна інформаційна спільнота «Сіль», Молодіжна громадська організація «Мистецька Платформа», Моринська сільська рада Звенигородського району Черкаської області, Мегамарш у вишиванках, Мистецьке об'єднання «Глечик».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY