detector.media
13.08.2014 15:01
Турчинов доручив апарату Верховної Ради відкрити доступ до декларацій всіх нардепів
Турчинов доручив апарату Верховної Ради відкрити доступ до декларацій всіх нардепів

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив Апарату парламенту оприлюднити декларації всіх народних депутатів. Про це з посиланням на його прес-службу повідомляє «Українська правда».

 

Керівник парламенту наголосив, що «неодноразово звертався до народних депутатів із дорученням самостійно оприлюднити їх декларації».

 

«У зв‘язку з тим, що досі не всі це зробили, я доручив апарату оприлюднити цю інформацію, щоб напередодні виборчого процесу громадяни змогли отримати об‘єктивну інформацію», - зазначив Олександр Турчинов.

 

 

Нагадаємо, 7 серпня Рух «Чесно» повідомив, що Апарат Верховної Ради України (ВРУ) знову, як і за часів Віктора Януковича, відмовився  відкрити декларації народних депутатів.

 

26 червня Рух «Чесно» надіслав звернення до голови Верховної Ради Олександра Турчинова із проханням опублікувати декларації усіх народних депутатів на офіційному сайті ВРУ, як того вимагає Закон «Про засади запобігання і протидії корупції».

 

У відповідь  Рух «Чесно» отримав відмову. Як йдеться у відповіді Апарату ВР, Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції» містить «незавершений механізм правового регулювання, оскільки не визначено способу та форми надання народними депутатами України копій декларацій, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, які б враховували вимоги закону щодо інформації з обмеженим доступом». Водночас юристи «Чесно» наполягають, що таке обґрунтування є неправомірним.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY