detector.media
13.08.2014 12:22
До 1 листопада - прийом Держкомтелерадіо творів на здобуття премії імені Максима Рильського для перекладачів
До 1 листопада - прийом Держкомтелерадіо творів на здобуття премії імені Максима Рильського для перекладачів

Держкомтелерадіо України оголосив прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського, яку присуджують перекладачам. Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

Заявку на участь в конкурсі необхідно подати до Держкомтелерадіо України до 1 листопада разом із супровідним листом, до якого додаються:

-клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою твору та його автора у паперовій та електронній формі;

-три примірники твору у друкованому вигляді;

-розширена анотація на твір у паперовій та електронній формі;

-копії відгуків у засобах масової інформації, рецензії (за наявності);

-копії паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податку згідно з Державним реєстром фізичних осіб - платників податків, крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті.

 

Нагадаємо, премія присуджується письменникам і поетам за переклад українською мовою творів видатних зарубіжних авторів, а також за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу. На здобуття премії висуваються нові оригінальні твори, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше, ніж за півроку до їх висунення.

 

Пропозиції щодо претендентів на здобуття премії вносять творчі спілки, національно-культурні та національно-просвітницькі товариства, видавництва і видавничі організації, редакції періодичних видань, вчені ради вищих навчальних закладів, наукові установи, асоціації тощо.

 

Заявки з поміткою «На здобуття щорічної премії Кабінету Міністрів України імені Максима» приймаються за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2. Держкомтелерадіо України.Контактний телефон : (044) 278-87-56.

 

Нагадаємо, лауреатом премії 2014 року став Роман Гамада, старший викладач кафедри сходознавства ім.  проф. Ярослава Дашкевича філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Відзнаку він здобув за доробок перекладів з перської мови «Захоплюючі розповіді» Алі Сафі та «Бахтіяр-наме», що вийшли у 2011 та 2012 роках у тернопільському видавництві «Богдан».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY