detector.media
12.08.2014 10:40
Урядовці перестарались, готуючи законопроект про санкції – Микола Томенко
Урядовці перестарались, готуючи законопроект про санкції – Микола Томенко

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко вважає, що законопроект № 4453а «Про санкції» є політичним. Про це він заявив у коментарі «Детектор медіа».

 

Урядовці «перестаралися», готуючи цей документ, впевнений Микола Томенко.

 

«Уряд поспішив з цим законопроектом. Готуючи документ, вони ні з ким не порадилися. Чому, приміром, Президент України має забороняти ретрансляцію телеканалів? Це мають робити поетапно Нацрада і суд. Ухвалення в першому читанні - це максимум, що очікує сьогодні цей проект. Ми не будемо за нього голосувати», - сказав пан Томенко.

 

Нагадаємо, Кабінет міністрів хоче заборонити або обмежити ретрансляцію телерадіоканалів, користування радіочастотним ресурсом України, припинити діяльність ЗМІ тощо лише указом Президента України відповідно до рішення РНБО. Відповідний законопроект № 4453а «Про санкції» зареєстрований у парламенті.

 

Згідно з цим законопроектом, видами санкцій (ст. 4) є: «заборона або обмеження ретрансляції теле- та радіоканалів; заборона користування радіочастотним ресурсом України; обмеження або припинення діяльності засобів масової інформації та інших суб'єктів інформаційної діяльності, в тому числі, в мережі Інтернет; обмеження або заборона виробництва або розповсюдження друкованої продукції та інших інформаційних матеріалів; обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування...».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY