detector.media
11.08.2014 18:06
Затриману в зоні АТО російську документалістку Беату Бубинець уже відпустили
Затриману в зоні АТО російську документалістку Беату Бубинець уже відпустили

Російську режисеру-документалістку Беату Бубинець, затриману українськими військовими 10 серпня в місті Щастя (Луганська область) і передану СБУ, уже відпустили. Нині вона перебуває у Старобєльську (Луганська область) й планує продовжити роботу в зоні АТО. Про це вона розповіла у коментарі «Детектор медіа» особисто телефоном.

 

«Мене відпустили. Я зараз у Старобєльську», - сказала режисерка. Також вона додала: «На даний момент я вже є в списках акредитованих журналістів. Раніше нібито не було».

 

Як відзначила пані Бубинець, представники штабу АТО і СБУ під час спілкування з нею поводилися цілком коректно.

 

Розповідаючи власну версію затримання бійцями батальйону «Золоті ворота», режисерка сказала, що затримали її через те, що в неї був російський паспорт. «Дійсно, я не попереджала штаб АТО, що я планую знімати, - сказала Беата Бубинець. - Насправді, я просто переплутала: хотіла їхати в батальйон "Айдар", але з`ясувалося, що в місцевості, де я перебувала, розташовано інший батальйон "Золоті ворота". І вони вирішили перевірити в мене документи й встановити особу».

 

За словами режисера, починаючи з грудня, вона знімає документальну стрічку в Україні. Спочатку її герой брав участь у подіях Майдану, нині ж воює у складі «Айдара». «Я хотіла знайти його, аби продовжити роботу над фільмом», - сказала Беата Бубинець.

 

Водночас речник АТО Олексій Дмитрашківський у коментарі «Детектор медіа» заявив, що Беату Бубинець раніше вже було вислано з України. За його словами, до цього спричинила непрофесійна поведінка режисера та неетичний інцидент за її участі на території однієї з військових частин в зоні АТО. Також пан Дмитрашківський закликав військових митців, фотокореспондентів, операторів до етики й «людського ставлення».

 

Російська режисерка інформацію про своє видворення з України заперечила. «Ні такого не було. Мене затримали вперше», - сказала Беата Бубинець.

 

Як писала «Детектор медіа», про затримання Беати Бубинець 10 серпня повідомила документалістка Марина Разбєжкіна. За її словами, її учениця відправила знайомому смс-повідомлення про те, що її арештовано. Згодом пані Разбєжкіна написала, що з затриманою документалісткою все гаразд, її звільнили, але відпустять тільки ранком 11 серпня через можливу небезпеку вночі. Як уточнив у коментарі речник АТО Олексій Дмитрашківський, режисерку не затримали, а зупинили, щоби встановити її особу.

 

Беата Бубинець - випускниця Школи документального кіно Марини Разбєжкіної. Вона є учасницею російського проекту «Реальность», до якого входять Андрій Кисєльов, Максим Пахомов, Олена Хорєва й українська документалістка Катерина Горностай. Як і митці Babylon'13, автори публікують короткометражні фільми в інтернеті. Зокрема, ознайомитися з ними можна було в спецрозділі lenta.doc на Lenta.Ru. Деякі з їхніх робіт увійшли до альманаху «Євромайдан. Чорновий монтаж» та оприлюднені в стрічці «Україна. Реальність».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY