detector.media
11.08.2014 12:19
Кримська так звана прокурор Поклонська могла не бути громадянкою РФ, коли арештовувала Сенцова - адвокат
Кримська так звана прокурор Поклонська могла не бути громадянкою РФ, коли арештовувала Сенцова - адвокат

Володимир Сомахін, адвокат українського режисера Олега Сенцова, якого Росія звинувачує у підготовці терактів, вважає, що арешт його підзахисного у Криму відбувся незаконно. Як пояснив правозахисник, це пов'язано з рішенням суду, яке виносилося в Криму у травні. Про це повідомляє видання «Крым.Реалии».

 

«На початковому етапі, коли йому обирався запобіжний захід, були порушені його права і перше рішення про обрання йому запобіжного заходу Київським районним судом міста Сімферополя, ми вважаємо, винесено неналежним складом, тобто воно негативне», - повідомив Володимир Сомахін журналістам 8 серпня після засідання Московського суду, який продовжив арешт Олега Сенцова до 11 жовтня.

 

За словами адвоката, йдеться про громадянство кримських суддів. «У нас немає свідчень того, що суддя, який виносив рішення, на той момент був громадянином Російської Федерації, немає підстав вірити, що він знайомий із законодавством Російської Федерації, що він приймав присягу судді. Це саме стосується прокурора Поклонської, яка брала участь у цьому засіданні. Невідомо, чи була вона на цей момент громадянкою Російської Федерації», - пояснив адвокат.

 

Більше того, захист олега Сенцова на той момент представляв один із сімферопольських адвокатів, який, як стверджує Володимир Сомахін, не мав право цього робити, так як не здавав кваліфікаційних іспитів на знання законів Російської Федерації.

 

Найбільш кричуще те, вважає адвокат, що рішення про обрання Олегу Сенцову запобіжного заходу було скріплене печаткою неіснуючого на той момент державного об'єднання.

 

Нагадаємо, 8 серпня Московський міськсуд відмовився звільнити з СІЗО українського режисера Олега Сенцова, заарештованого за звинуваченням у тероризмі. Таким чином, апеляційна колегія відхилила скаргу захисту режисера.

 

Російська ФСБ затримала Олега Сенцова  у ніч на 11 травня в місті Сімферополі (Крим). Після цього він був етапований з Криму російськими спецслужбами до слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві, відомої закритим режимом.

 

ФСБ звинуватила Олега Сенцова в керуванні підготовкою терористичного акту, під час якого начебто мали бути підірвані пам'ятник Леніну в Сімферополі, меморіал Вічного вогню та офіси кримських проросійських організацій.

 

Український режисер Олег Сенцов заявив на суді 7 липня, що під час допиту в приміщенні колишнього Сімферопольського СБУ до нього застосовували тортури, побиття та приниження, що мали на меті отримання свідчень проти керівництва Майдану та України.

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY