detector.media
11.08.2014 10:07
Російську документалістку Беату Бубинець не арештували, а зупинили - речник АТО
Російську документалістку Беату Бубинець не арештували, а зупинили - речник АТО

Затримана 10 серпня на Луганщині російська режисерка -документалістка Беата Бубинець перебуває наразі у безпеці. Про це в коментарі «Детектор медіа» розповів речник АТО Олексій Дмитрашківський.

 

За його словами, зараз пані Бубинець снідає, а потім вирушить у штаб АТО.

 

«Акредитації при собі вона не мала, лише усно повідомила, що веде зйомки фільму. Телефонного зв`язку, щоби зв`язатися й встановити її особу, при зустрічі з Беатою не було», - сказав пан Дмитрашківський.

 

Також він підкреслив, що документалістку не арештували, а зупинили.

 

Речник АТО наголосив: «Перед тим, як починати роботу, журналіст чи оператор має з`явитися в штабі АТО. Ми повинні узгодити його роботу з блокпостами, адже самостійно пересуватися в зоні АТО небезпечно».

 

Інших подробиць «Детектор медіа» зясувати не вдалося - Олексій Дмитрашківський запропонував припинити розмову.

 

Нагадаємо, про затримання Беати Бубинець 10 серпня повідомила документалістка Марина Разбєжкіна. За її словами, її учениця відправила знайомому смс-повідомлення про те, що її арештовано. Згодом пані Разбєжкіна написала, що з затриманою документалісткою все гаразд, її звільнили, але відпустять тільки ранком 11 серпня через можливу небезпеку вночі.

 

Як писала «Детектор медіа», фотокореспонденти й оператори  нарікають на жорсткі обмеження щодо зйомок в зоні АТО. «Все робиться так, щоб ти не побачив і не зняв нічого!!! Уже набридло, що українська армія наводить зброю в нашу сторону, а начальство АТО не дає можливості знімати навіть побутові моменти в таборі, не кажу вже про артилерію і звільнення міст», - зазначив фотограф-документаліст, лауреат міжнародних фотоконкурсів Максим Дондюк.

 

Також він додав: «Я вже підключив настільки високі зв'язки, дав обіцянку не публікувати фото до зміни локацій або війни, не видавати позиції, жити з військовими в їхніх умовах,оплачувати всі свої витрати самостійно і передавати фото для користування АТО. Україна не зможе побачити як українські військові захищали батьківщину, будуть тільки жахи з боку сепаратистів. Така проблема у кожного фотографа в зоні АТО».

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY