detector.media
10.08.2014 13:12
Чоловік Тетяни Чорновол загинув, захищаючи Україну (ДОПОВНЕНО)
Чоловік Тетяни Чорновол загинув, захищаючи Україну (ДОПОВНЕНО)

10 серпня під Ілловайськом на Донеччині в бою загинули двоє бійців батальйону міліції спецпризначення «Азов», один з яких -  чоловік журналістки та активістки Тетяни Чорновол Микола Березовий. Ім`я другого бійця встановлюється. Про це з посиланням на радника глави МВС Антона Геращенка повідомляє «Українська правда».

 

«Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розпорядився представити Миколу Березового і його полеглого побратима до державної нагороди за проявлену мужність і сміливість на війні з терроризмом», - зазначив радник глави МВС.

 

Микола Березовий народився 10 жовтня 1976 року в Горлівці. Український громадсько-політичний діяч. Лідер партії «УДАР» в Горлівці. Воював у складі батальйону «Азов».  10 серпня зазнав поранення від кулі снайпера, рятуючи товариша. Помер від втрати крові.

 

Згодом стало відомо, що разом з Миколою Березовим загинув гранатометник Андрій Дрьомін з Тернополя (позивний «Світляк»).

 

«Щойно при спробі звільнення Іловайська загинув Микола Березовий, це чоловік Тетяни Чорновол. Він, був чотовим, наша чота йшла за БМП та попалав під снайперській обстріл з обох сторін. Працювали російські найманці спеці 132 калібром. Спочатку був ранений гранатометник Андрій Дрьомін з Тернополя - позивний "світляк". Микола березовий кинувся на допомогу "світляку" і теж отримав кулю в ногу. Поки ми прикривали їх "сокіл" спробував допомогти Миколі і теж отримав кулю в живіт. Нажаль ми супроводжували БМП яке постійно глохло і не мало запасу боєкомплекту для відстрілювання. Довелось грузити поранених під шальним вогнем снайперів і лише чудом вдалося уникнути інших жертв. При цьому снайпер ще раз підстрілив "світляка", чим добив його, всього він отримав п’ять куль, дві з них витримав шолом. Поки ми вийшли з під обстрілу з пораненими, і поки приїхала медична допомога - Микола Березовий помер. Крупним калібром йому розірвало артерію на нозі в районі паху і навіть жгут не зміг зупинити кров. найбільшою несподіванкою виявилось те, що в кілометрі стояли танки які могли ту засаду зрівняти з землею без втрат. Це ще один доказ того, як військові генерали планують операції і кидають в м’ясорубки добровольців. В операції приймають участь декілька добровольчих батальйонів фактично на цивільній трохи броньованій техніці, тому станом на зараз є чотири "300" і два "200". Це продиктовано Миколою Ляховичем з місця подій, де досі триватимуть бої», - повідомив у Facebook бойовий побратим загиблих Микола Ляхович.

 

«Детектор медіа» висловлює глибокі співчуття Тетяни Чорновол та її родині.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://www.pravda.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY