detector.media
09.08.2014 17:09
ФСБ заборонила на 5 років в’їзд до Криму засновникам Кримської агенції новин
ФСБ заборонила на 5 років в’їзд до Криму засновникам Кримської агенції новин

Вранці 9 серпня на КПП, встановленому на адміністративному кордоні між материковою Україною і півостровом Крим, представники ФСБ заборонили в'їзд до Криму Ісмету Юкселю і його родині. Про це з посиланням на лідера Меджлісу  Рефата Чубарова повідомляє «Крим. Реалії».

 

Ісмет Юксель є засновником однієї з найбільших у Криму інформагенцій - Кримської агенції новин (QHA). Такоож він - один з активних громадських діячів, який сприяє відродженню кримськотатарської мови і культури, ініціатор і керівник багатьох гуманітарних проектів, у тому числі дитячих і молодіжних, реалізованих у Криму за сприяння кримськотатарської діаспори Туреччини, радник Голови Меджлісу кримськотатарського народу по Туреччині.

 

Його дружина Гаяна Юксель є генеральним директром QHA і членом Меджлісу кримськотатарського народу.

 

До Криму Ісмет Юксель разом з дружиною Гаяною і дочкою Джаніке повертався на півострів із поїздки.

 

За словами пана Юкселя, представники ФСБ повідомили йому про заборону на вї'зд до Криму терміном на 5 років.

 

«При цьому повідомлення про заборону на в'їзд до Криму, яке Ісмет Юксель відмовився підписувати як незаконне і таке, що порушує його права, на руки йому не дали. Зараз Юксель разом з родиною зупинився в одному з населених пунктів Херсонської області поблизу адміністративного кордону з Кримом», - зазначив пан Чубаров.

 

Раніше самопроголошена «влада« Криму заборонила в'їзд на територію Криму лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемлієву і Рефату Чубарову.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY