detector.media
07.08.2014 21:00
Нацрада перевірить обсяги національного продукту в ефірі телеканалів
Нацрада перевірить обсяги національного продукту в ефірі телеканалів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила провести моніторинг загальнонаціональних каналів, аби з'ясувати, як вони виконують норми трансляції національного кіно- і відеопродукту. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні 7 серпня.

 

Регулятор пояснює необхідність моніторингу складною ситуацією в галузі захисту інформаційної безпеки, а також високою стурбованістю громадськості станом наповнення вітчизняного ефіру російським контентом.

 

Моніторинг стосуватиметься виконання вимог статті 22 Закону України «Про кінематографію», яка встановлює квоту демонстрування національних фільмів не менше як 30% екранного часу, а також дотримання умов державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, яке видається Міністерством культури (так зване прокатне посвідчення.

 

«Це реальний механізм вплинути на роботу телеорганізацій», - зазначила перший заступник голови Національної ради Ольга Герасим'юк.

 

Як писала «Детектор медіа», представники Нацради також увійдуть до складу Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів (прокатної комісії) при Міністерстві культури та ініціюватимуть перегляд прокатних посвідчень російських серіалів і телевізійних фільмів, що формують позитивний імідж збройних сил і спеціальних формувань Російської Федерації, містять ознаки забороненого пропагандистського контенту.

 

Нагадаємо, 5 серпня на зустрічі з представниками телеканалів члени Нацради висловили вимогу до загальнонаціональних телеканалів продемонструвати свою соціально відповідальну позицію в питанні трансляції російської кіно- і телепродукції, що формує позитивний імідж збройних сил і спеціальних формувань країни-агресора, містить ознаки забороненого пропагандистського контенту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY