detector.media
06.08.2014 18:15
У Мінкультури РФ відмовили у фінансуванні проектів студії Віталія Манського
У Мінкультури РФ відмовили у фінансуванні проектів студії Віталія Манського

У Міністерстві культури Росії відмовили у фінансуванні двох проектів студії Віталія Манського «Вертов. Реальне кіно». Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

«Студія «Вертов. Реальне кіно» завжди дуже строго відбирає проекти для подачі в Мінкульт. Цього разу подала лише два проекти, один з яких - останній фільм великого Герца Франка «На порозі страху», який завершує дуже талановитий автор Марія Кравченко. Торік Мінкульт підтримав першу частину фільму  на 26 хвилин. А цього разу - повна відмова. Неможливо припустити, що експерти, підтримавши понад 300 (!) фільмів, не оцінили картину Герца Франка», - повідомив документаліст.

 

Віталій Манський переконаний, що Міністерство культури РФ оголосило війну йому особисто. «Після недавнього вилучення з протоколу переможців мого проекту «Рідні», сьогодні вони вдарили з усіх гармат по студії на якій я працюю», - зазначив він.

 

Також пан Манський додав: «Студія «Вертов» з моменту створення в 1990-х є одним з безперечних лідерів у документальному кіно Росії. Але у Міністерства явно тепер інші лідери та пріоритети!».

 

Як писала «Детектор медіа», у кінці червня стало відомо, що в Мінкульті РФ всупереч попередньому рішенню Експертної ради з неігрового кіно відмовили у фінансуванні фільму «Рідні» Віталія Манського. Режисер заявив, що підозрює Міністерство культури у фальсифікації протоколу.

 

Пізніше російські ЗМІ повідомили, що Міністерство культури РФ вирішило відкласти фінансування нового фільму Віталія Манського про українську родину через складну ситуацію в Україні. Департамент кінематографії прийняв рішення призупинити надавати кошти на цей проект до стабілізації ситуації.

 

Як розповів Віталій Манський в інтерв'ю «Детектор медіа», стрічку «Рідні» він продовжить знімати із залученням інших джерел фінансування.  

 

Відомий режисер-документаліст -  президент фестивалю «Артдокфест». Народився у Львові у 1963 році.

 

«Детектор медіа»

Фото - https://www.facebook.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY