detector.media
06.08.2014 11:25
Coca-Cola Companу відкликає свою рекламу з чотирьох російських федеральних каналів
Coca-Cola Companу відкликає свою рекламу з чотирьох російських федеральних каналів

Американська компанія Coca-Cola, один з найбільших рекламодавців на російському ринку з річним бюджетом понад 2,5 млрд рублів, від серпня відкликає свою рекламу з чотирьох федеральних телеканалів - РЕН ТВ, «Пятый канал», «Домашний» та «Звезда». Про це повідомляє видання російське «Коммерсантъ» з посиланням на свої джерела.

 

Таке рішення американської компанії може бути спричинене санкціями,які США запровадила проти Росії, адже три з цих телеканалів (РЕН ТВ, «Пятый канал» и «Домашний») пов'язують з банком «Росія» та його впливовим акціонером Юрієм Ковальчуком, що потрапили під санкції США у квітні. «Звезда» є телеканалом Міноборони РФ.

 

В компанії Coca-Cola зазначають, що їх рішення - виключно економічне, яке не має відношення до санкцій. Представник агентства MediaVest, яке купує телевізійну рекламу для Coca-Cola Юрій Борисовський пояснив рішення особливостями медіа планування. «Ці чотири канали найменше підходять по цільовій аудиторії для брендів Coca-Cola, тому рекламодавець вирішив перерозподілити бюджети», - зазначив він.

 

Директор по зовнішнім зв'язкам російського офісу Coca-Cola Анна Козловська стверджує, що в компанії просто вирішили зосередитися на ключових федеральних та більш ефективних для цільової аудиторії каналах. Вона також посилається на результати продажів в Росії в другому кварталі цього року - вони могли знизитися на  5%.

 

Однак інші співбесідники видання «Коммерсант» - топ-менеджер однієї з телекомпаній і джерело на ринку телереклами не виключають, що відкликання бюджетів може бути пов'язане з санкціями США та Євросоюзу.

 

«РЕН ТВ і "П'ятий канал" входять до "Національну Медіа Групу", підконтрольну банку "Россия" Юрія Ковальчука. Банку також належать 54,9% кіпрської Telcrest, що володіє 25,2% "СТС Медиа" (включає "Домашний", а також СТС і "Перец"). У квітні пан Ковальчук і банк "Россия" потрапили до списку санкцій підрозділів Міністерства фінансів США, що фактично забороняє американським компаніям вести з ними справи. "СТС Медиа", зареєстрована в США, після цього заморозила дивіденди Telcrest. У квітні розрахунки з компаніями, до яких має відношення банк "Россия", обговорював комітет при Асоціації комунікаційних агентств Росії, розповідають джерела "видання". На зустрічі з ініціативи VivaKi було погоджено лист найбільшим телекомпаніям і селлеру з пропозицією розкрити структуру власності "у зв'язку з введенням міжнародних санкцій"», - йдеться в публікації «Коммерсанта».

 

Ще один співбесідник «Коммерсанта» зазначив, що найбільші рекламодавці рідко йдуть з окремих федеральних каналів, а відкликання бюджетів, як правило, загрожує штрафами, які «можуть бути порівняні з вартістю розміщення».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у липні Юрій Ковальчук потрапив під персональні санкції ЄС. «Юрій Ковальчук є давнім знайомим президента Путіна та співзасновником дачного кооперативу "Озеро", який об'єднує впливові групи осіб з оточення президента Путіна... Він є керівником та власником найбільшої долі у банку "Россия". Крім того, банк "Россия" має важливі пакети акцій у "Национальной медиа группе", яка, в свою чергу, контролює телеканали, що активно підтримують політику російського уряду щодо дестабілізації України» - зазначили в ЄС.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY