detector.media
05.08.2014 18:28
Нацрада вимагає від телеканалів «соціальної відповідальності» щодо російських пропагандистських серіалів
Нацрада вимагає від телеканалів «соціальної відповідальності» щодо російських пропагандистських серіалів

Члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення висловили вимогу до загальнонаціональних телеканалів продемонструвати свою соціально відповідальну позицію в питанні трансляції російської кіно- і телепродукції, що формує позитивний імідж збройних сил і спеціальних формувань країни-агресора, містить ознаки забороненого пропагандистського контенту.

 

Про це було заявлено 5 серпня на зустрічі членів Нацради з топ-менеджерами українських телеканалів, де обговорювалося питання російського контенту. Про це повідомляє офіційний сайт Нацради.

 

Національна рада заявила про черговий моніторинг дотримання телеканалами законодавства України та приєднання до Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів (члени Національної ради Ольга Герасим'юк і Владислав Севрюков).

 

За повідомленням Нацради, представники медіа-галузі внесуть свої пропозиції стосовно необхідних змін до чинного законодавства у сфері телебачення.

 

«Учасники зустрічі ухвалили розпочати відсутню досі комунікацію між регулятором, кінематографом, всіма учасниками ринку задля вироблення критеріїв оцінки контенту, розробки стратегії розвитку українського ринку, обговорення юридичних аспектів, обміну досвідом з європейськими колегами у квотуванні, в підтримці вітчизняного виробника, поширенні національного продукту, захисті вітчизняного інформаційного й культурного простору», - йдеться в повідомленні.

 

Національна рада закликала представників телебізнесу визначитися з громадянською позицією та взяла на себе відповідальність щодо зміцнення інформаційної безпеки в українському ефірі.

 

Нагадаємо, 31 липня засідання Нацради перервали громадські активісти, які пікетували регуляторний орган з вимогою припинити трансляцію в Україні російських серіалів. Члени Нацради у відповідь заявили, що не можуть втручатися в контент мовників, але звернуться до них з відповідним закликом.

 

Того ж дня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до керівників медіагруп і телеканалів із закликом відмовитися від трансляції фільмів і серіалів, що формують позитивний імідж військових, силовиків і спецпризначенців Російської Федерації.

 

1 серпня члени Нацради на зустрічі з громадськими активістами повідомили, що планують зустріч із керівниками українських телеканалів щодо трансляції російських серіалів

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY